TrendMicro

Migracija u cloud ne pokazuje znake usporavanja, uprkos strahovanjima kompanija

Istraživanje koje je sprovedeno među 1.000 IT menadžera, pokazalo je da je u poslednjih šest meseci 31 procenat kompanija prebacilo svoje poslovanje u cloud okruženje. To je značajno povećanje u odnosu na prethodnih šest meseci, kada se na taj potez odlučilo (samo) 18 procenata kompanija.

cloud

Više od trećine IT menadžera (36 procenata) navelo je da je migracija u cloud sprovedena da kompanija ne bi izgubila korisnike. Oni se plaše da bi korisnici mogli da odu kod konkurencije koja nudi personalizovanija rešenja zasnovana na cloud-u. Preko 40 odsto donosilaca odluka je zabrinuto da nemaju dovoljno internih snaga za izvršenje migracije u cloud, ili za odabir odgovarajuće cloud platforme. A čak 54 procenata se brine da u trenutku prelaska na cloud poslovanje neće znati koji servisi su neophodni, a koji mogu da se pošalju „u penziju“. Pored toga, kompanije se plaše i da neće imati prave automatizovane alate za bezbednu i jednostavnu migraciju. Njih 38 procenata se plaši da neće biti u stanju da ispune očekivanja korisnika.

Pročitajte i:  Više od polovine cloud developera svakodnevno upotrebljava Kubernetes

Najviše IT menadžera je zainteresovano za hibridnu cloud strategiju (98 procenata), koja će im omogućiti da zadrži makar delove postojećeg poslovanja, a da pri tom „uhvate voz“ u pravcu digitalne transformacije.

Izvor: Betanews

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , ,