Mihajlović: Radnika nema na mostu kod Ostružnice

Potpredsednica Vlade Srbije Zorana Mihajlović bila je u vanrednoj kontroli gradilišta izgradnje mosta preko Save kod Ostružnice na obilaznici oko Beograda, za čiju izgradnju je država izdvojila 3,5 milijardi dinara. Ministarka je pola sata pre kraja radnog vremena konstatovala “da radnika nema nigde”.

PCPress.rs Image

“Sada je 16 sati, u izveštajima piše da je radno vreme na ovom gradilištu svakog dana do 16.30, ali ponovo vidim da radnika nigde nema. Umesto da ovde bude najmanje 100 radnika, nema gotovo nikog”, rekla je Mihajlovićeva. U saopštenju Ministarstva je navedeno da je investitor radova JP “Putevi Srbije”, a izvođači austrijska kompanija “Štrabag” i domaća “Mostogradnja”.

Ministarka je izrazila uverenje da izvođači imaju po nekoliko gradilišta na kojima paralelno rade, ali da radovi na tom mostu ne smeju da trpe jer se plaćaju novcem građana Srbije. Potpredsednica Mihajlović je dodala da inženjeri Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture svake nedelje obilaze gradilišta po Srbiji i snimaju stanje na terenu, kao i da ona sada ide na teren jer ne želi da sluša izvođače koji tvrde da je sve u redu.

Pročitajte i:  IT infrastruktura: Pratite li IT trendove?

Na osnovu tih izveštaja, potpredsednica Mihajlović je održala sastanke na kojima su neke kompanije dobile opomene pred raskid ugovora.

Da podsetimo da je ministarka Mihajlović nenajavljeno već obišla deonicu puta od Uba do Obrenovca i rekla da je razočarana dinamikom radova.

Izvor: RTS

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , , , , ,