Top50 Glas publike

Milioni bi mogli biti blokirani iz Word, Outlook i Powerpoint programa ovog meseca

Microsoft 365 upozorava korisnike na veliku promenu koja stupa na snagu kasnije ovog meseca i evo svega što treba da znate.

PCPress.rs Image

Microsoft želi da pređete na novi Edge

Korisnici Microsoft 365 bi mogli biti blokirani u korišćenju određenih aplikacija ili bi mogli da iskuse pogoršanje korisničkog iskustva kasnije ovog meseca. Razlog je što popularni paket aplikacija koje su deo ove pretplate više neće raditi kada koristite Internet pretraživač Internet Explorer 11 (IE11). Vest o ovoj promeni prvi put je objavljena krajem prošle godine, a Microsoft je korisnicima dao dovoljno vremena da pređu na najnoviji Edge softver ili rivalske pretraživače, poput Chromea.

Uprkos tim ranim upozorenjima, najnoviji statistički podaci pokazuju da milioni i dalje koriste Internet Explorer 11 sa ovim zastarelim browser-om koji čini oko četiri odsto ukupnog tržišta. Nažalost, od 17. avgusta mnogi od onih koji još uvek koriste IE11 mogu doživeti neprijatno iznenađenje kada budu pokušali da pogledaju email-ove u Outlook-u ili da kucaju u web verziji programa Word.

Pročitajte i:  Microsoft je navodno ponudio Sony-ju opciju da stavi Call of Duty na PlayStation Plus

Objašnjavajući više u postu na blogu Microsoft je rekao: „Od 17. avgusta 2021. aplikacije i usluge Microsoft 365 više neće podržavati Internet Explorer 11 (IE11), a korisnici mogu imati degradirano iskustvo ili se neće moći povezati s tim aplikacijama i uslugama . Ove aplikacije i usluge postepeno će se ukidati nedeljama i mesecima kako bi se obezbedio nesmetan završetak podrške, a svaka aplikacija i usluga će se ukinuti prema nezavisnim rasporedima“.

Uz kraj podrške, korisnici neće dobiti nikakve nove funkcije ili nadogradnje, a Microsoft takođe kaže da će se iskustvo vremenom pogoršavati, sve dok se aplikacije i usluge potpuno ne isključe. Naravno, da bi rešio sve ove nadolazeće probleme, Microsoft želi da sve prebaci na svoj najnoviji Edge softver. Ovaj novi browser objavljen je 2020. godine i sve je jači. Početkom prošle godine Edge je imao 7,02 posto tržišta pretraživača i zaostajao je za Firefoxom. Ali do kraja godine, Microsoft-ova ponuda je doživela rast tržišnog udela za četiri odsto i preskočila je pretraživač Mozille.

Izvor: Express

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: ,