Miloš Đurković novi generalni direktor HP-a u Srbiji

milos_djurkovic_111010 HP je imenovao Miloša Đurkovića za generalnog direktora i menadžera “Enterprise Business grupe” (grupe za poslovna rešenja) u Srbiji. Miloš Đurković će biti odgovoran za poslovanje “Enterprise Business grupe”, kao i kompanije i rukovodiće HP menadžerskim timom u Srbiji.

O poslovanju kompanije, Đurković će izveštavati Josefa Ehrenhoefera, generalnog direktora i menadžera “Enterprise Business grupe” za evropska tržišta u razvoju, kojoj pripadaju Albanija, Bosna i Hercegovina, Bugarska, Crna Gora, Hrvatska, Makedonija, Malta, Moldavija, Rumunija, Srbija i Slovenija.

Miloš je državljanin Srbije. Proveo je više od 16 godina u IT industriji Srbije i susednih zemalja. Od 2006. do 2009. bio je generalni direktor kompanije IBM u Srbiji. Prethodni angažman uključuje poziciju direktora kompanije “Cisco” u Srbiji, kao i inženjersku i menadžersku poziciju u odeljenju prodaje u kompanijama “Spinnaker New Technologies” i “GT Communications”.

– Izuzetno smo zadovoljni što je čovek sa tako velikim iskustvom i talentom za vođenje poslovanja, kakav je Miloš, odlučio da se pridruži komapniji HP – rekao je Josef Ehrenhoefer.

– Njegove dokazane veštine rukovođenja i prethodno iskustvo će doprineti budućem rastu kompanije HP u Srbiji. Bogato iskustvo koje Miloš ima na lokalnom tržištu, kao i njegova direktna povezanost sa korisnicima i partnerima čine ga savršenom osobom za vođenje i unapređenje poslova kompanije HP u Srbiji – dodo je Ehrenhoefer.

Pročitajte i:  IBM u Q2 ostvario veći rast od očekivanog

Izvor: eKapija

Facebook komentari:

Tagovi: , , , ,