Top50 Glas publike

Minecraft objavio da ima 112 miliona aktivnih igrača

Minecraft je u skoro potpunoj tišini okupio veliki broj igrača, a uprkos oštroj konkurenciji i tome da su neke druge rivalske igre u fokusu.

PCPress.rs Image

Istina je da Fortnite još uvek uzima najveći deo kolača, ali to izgleda ne utiče na uspeh i nekih drugih igara. Tako je nedavno objavljen da Minecraft ima čak 112 miliona aktivnih igrača na mesečnom nivou, što je za 20 miliona više u odnosu na oktobar 2018. godine. Broj podrazumeva igrače sa različitih platformi, uključujući i one koji igri pristupaju preko Xbox Game Pass, što je veliki uspeh za igru koja je prisutna skoro čitavu deceniju. Ističe se da je tako zbog toga što se radi o naslovu kojem se igrači stalno vraćaju, a zbog evergreen prirode igre, te zbog toga što jednostavnost igre dozvoljava pokretanje i na jednostavnijim uređajima, poput računara sa lošijim specifikacijama, te pametnih telefona.

PCPress.rs Image

Pred kompanijom Microsoft je i dalje ozbiljan zadatak, budući da je neophodno da i u budućnosti zadrži interesovanje korisnika, a u tome pomažu projekti poput onog koji je u Minecraft Earth doneo proširenu realnost.

Pročitajte i:  Fortnite na iOS-u još ograničeniji

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , ,