Mini Cheetah: Roboti u jesenjoj šetnji

Eksperti sa Instituta za tehnologiju u Masačusetsu (MIT) obradovali su u martu zaljubljenike u robote još jednim Cheetah modelom. Radi se Mini Cheetah robotu koji je došao sa specijalnim trikom u robotskom rukavu, budući da je savladao neke zanimljive gimnastičke veštine.

PCPress.rs Image

Naime, maleni robot je, poput iskusnih gimnastičara i zabavljača, pre osam meseci demonstrirao salto unazad, što nije bilo ništa novo, budući da je Atlas robot kompanije Boston Dynamics sličan trik izveo još 2017. Mini Cheetah je ipak postao prvi robot na četiri noge koji je uspeo da izvede ovu vratolomiju, što je bilo više nego impresivno, budući da mnoga dvonožna živa bića mogu da izvedu istu stvar, dok je četvoronožnih gimnastičara daleko manje, ili su manje poznati javnosti. Mini Cheetah  je manja verzije Cheetah 3 robota iz 2018. godine, težak je oko devet kilograma, te može da se kreće brzinom do 2,45 metara u sekundi. Zahvaljujući svedenijim dimenzijama Mini Cheetah izgleda više prijateljski od svog krupnijeg prethodnika, pa ga upoređuju sa psima koji mogu da izvode trikove.

Pročitajte i:  Izraelski roboti za čišćenje solarnih panela bez vode 

Sada se pojavio i novi video sa Cheetah robotima, koji ovoga puta ne izvode cirkuske predstave, već kao najobičniji psi trče po parku, a može da se vidi da ih sada ima devet, što znači da proizvodnja napreduje.

Izvor: The Verge

Facebook komentari:
eFakture

Tagovi: , , , , , ,