Mini-test: LC Dock U3 IV – Eksterno arhiviranje

Nekada nije potrebno ići na preterano komplikovane dodatke, niti izmišljati toplu vodu. Nešto što može kvalitetno dopuniti funkcionalnosti našeg PC računara, bio on stonog ili mobilnog tipa, i te kako bi trebalo da bude jednostavno za upotrebu. U rang jednostavnih, a izuzetno korisnih uređaja kojima možemo obogatiti svoj PC spada LC Power dock koji stiže pod oznakom LC Dock U3 IV. Čime se može podičiti?

PCPress.rs Image

Diskova nikad dosta

Bez obzira na to u koju grupu korisnika sebe svrstavate, verovatno ste do sada zapazili da B Skladištili silne serije i filmove, kućne snimke s mobilnog telefona ili nešto sasvim deseto, pre ili kasnije zafali prostora. Ukoliko vas cloud ne zadovoljava ili prosto nemate poverenja, a takođe želite da iskoristite nešto od postojećih diskova, i te kako vredi razmisliti o docking sistemima, poput LC Dock U3 IV.

PCPress.rs Image

Naizgled se radi o sasvim jednostavnoj kutiji izrađenoj od aluminijuma i plastike. Ipak, donosi sa sobom interesantne mogućnosti. LC Power je omogućio priključivanje do dva diska – hard-diska ili SSD-a, izbor je na korisniku, dock nije nimalo izbirljiv. Podržani su i 2,5“ i 3,5“ diskovi. Na njih možete pohranjivati podatke ili ih pak iščitavati putem relativno brze USB 3.0 konekcije, s nominalnom podrškom za transfere do 5 Gbps, ali će transferi u stvari biti ograničeni brzinama samih diskova i USB konekcije. Kako god, prebacivanje fajlova ide relativno brzo.

Pročitajte i:  LC-Power M.2 kućište i PCI kartica: Brzina u džepu

PCPress.rs Image

Dodatne mogućnosti

Dodatna mogućnost ogleda se u podršci za kopiranje sektor-po-sektor. Na taj način možete jednostavno i bez ikakve muke s jednog diska sve prebaciti na drugi i napraviti doslovce njegovog klona, kako sugeriše i sama oznaka na dugmetu koje tome služi. Ukoliko bismo morali da tražimo falinku, recimo da bi funkcionalnost bila dodatno znatno proširena prisustvom dodatnih USB portova (USB hub) ili čitača memorijskih kartica. No, iovako će LC Dock U3 IV sasvim lepo poslužiti za prebacivanje podataka, na stalnoj ili povremenoj bazi. Zašto biste stalno habali diskove kada ih možete po potrebi ubaciti u dock i koristiti ih dok su potrebni? Korisnik će upotrebljavati ono što mu je potrebno, u meri u kojoj mu je potrebno, a LC Power je kreirao napravu koja odlično obavlja svoj zadatak u tom smislu.

PCPress.rs Image

Korisna adresa: mid9.rs

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , , , ,