BIZIT 2022

Ministar Ljajić otvorio 21. TELFOR

U prostorijama Sava Centra jutros je zvanično otvoren ovogodišnji TELFOR, Telekomunikacioni forum koji se održava po 21. put.

ljajićTELFOR 2013 otvorio je ministar spoljne i unutrašnje trgovine i telekomunikacija, Rasim Ljajić, koji je naglasio da je sama činjenica da se konferencija održava po 21. put, naročito u uslovima ekonomske krize, samo po sebi velik uspeh.

Ministar se osvrnuo na stanje na tržištu telekomunikacija u Srbiji i rekao da ga posebno raduje činjenica da internet tržište u Srbiji raste i izneo podatak da je ove godine internet korisnika u Srbiji 300.000 više nego prošle godine, ali da raste i poručivanje roba i usluga na internetu.

On je istakao i napore Vlade u ovoj oblasti, među kojima su i potpusani sporazumi sa Sjedinjenim američkim državama, ali i sa Velikom Britanijom, Kinom, Azerbejdžanom i zemljama regiona.
Pet ključnih oblasti odnosno prioriteta Vlade u oblasti informacionih tehnologija i telekomunikacija su dalji razvoj infrastrukture i e-uprave, edukacija, zapošljavanje i uspostavljanje i razvoj cyber bezbednosti.
Na ovogodišenjem TELFOR-u biće predstavljeno 270 prihvaćenih od 327 podnetih naučnih radova. U izložbenom delu učestvovaće 15 kompanija, a 10 će imati komercijalne prezentacije. Biće organizovana i specijalna izložba o počecima telefonije u Srbiji.

Ove godine prvi put će biti predstavjen autkompjuting – televizija budućnosti koja je zasnovana na cloud tehnologijama.

Organizatori skupa su Društvo za telekomunikacije Beograd, Elektrotehniči fakultet Beograd i IEE Serbia i Montenegro u saradnji sa Telekomom, Vlatkomom i drugim kompanijama. Skup je podržalo Ministarstvo sloljne i unutrašnje trgovine i telekomunikacija.

TELFOR održava se u Sava centru od 26 do 28. novembra 2013. godine, a ulaz je za sve posetioce besplatan. Program telekomunikacionog foruma možete videti ovde.

Facebook komentari:
eFakture

Tagovi: ,