BIZIT 2022

Mišković planira da Delta Agrar uvrsti na berzu u Londonu ili Varšavi

Kao članica Delta Holding-a, kompanija Delta Agrar d.o.o. je prisutna u agrobiznisu od 1993. godine, te danas predstavlja jednog od lidera u svim aspektima agrarnih delatnosti. U prvoj polovini 2017. godine prihod Delta Agrara, kako navode na sajtu kompanije, premašio je 16 milijardi dinara, uz ostvarivanje brojnih rekorda u poljoprivrednoj proizvodnji. Budući da u kompaniji veruju da se jedino uz stručni kadar i velika ulaganja u savremenu tehnologiju mogu postići rezultati, investicije su, u prvih šest meseci ove godine, iznosile 10 miliona evra.

PCPress.rs Image

Kako je saopštio novinarima tokom neformalnog druženja na prezentaciji Delta Holding-a u Beogradu, vlasnik najveće srpske kompanije, Miroslav Mišković, planira da najprofitabilniji deo svog poslovanja u narednih godinu i po dana uvrsti u spisak članova berze u Londonu ili Varšavi. Budući da ovaj deo poslovanja čini 50% prihoda kompanije, te ostvaruje rekordne prinose, planira se da se putem berze prikupe sredstva za dalja ulaganja i širenje biznisa.

Na pitanje o potencijalnom širenju poslovanja na teritoriju Hrvatske, a u vezi sa prodajom nekih Agrokorovih kompanija, potpredsednik Delte za poljoprivredu, Ivan Kostić, rekao je da odlično posluju sa Agrokorovim kompanijama u Srbiji, posebno sa Dijamantom, te da bi možda postojao interes za neke kompanije iz Srbije, ali za Hrvatsku za sada nemaju interesovanja.

Pročitajte i:  Intervju: Ivana Slović, Delta Holding - Pogled iz velikog sistema

U prvoj polovini 2017. godine prihod Delta Holding-a iznosio je 243 miliona evra, što predstavlja rast od 13% u odnosu na isti period prošle godine. Najveći udeo u prihodu, više od 50%, ostvaren je upravo u Delta Agraru, a zatim u Delta Distribuciji.

Izvor: agrobiz.hr

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , , ,