TrendMicro

Mobile Monday: 4G i “internet stvari”

Iako je prošlo šest meseci od poslednjeg Mobile Monday događaja, ekipa koji stoji iza njihove organizacije ne posustaje i u ponedeljak, 1. juna, organizovala je prvi ovogodišnji Mobile Monday. Centralna tema bila je 4G, mobilni internet i njegov razvoj i način na koji oni transformišu naše živote.

DSC02584

Partner dvanestog po redu Mobilnog ponedeljka bio je Telenor Srbija, a Nemanja Žilović i Srđan Dankulov su, ispred ove kompanije, pružili retrospektivu razvoja mobilnog interneta u Srbiji koja je nedavno krunisana 4G mrežom, ali i analizom kako će ova unapređena mreža uticati na dalje korišćenje mobilnog interneta i interneta generalno.

Oni su rekli i da  Telenor želi kroz svoje usluge da doprinese bržem rastu srpske populacije “na mreži”, pa su otkrili i detalje ambicije “internet za sve” i koji su to preduslovi da bi ostvarili ovaj cilj.

DSC02576

Drugi deo događaja bio je posvećen razvoju interneta stvari (Internet of Things), o čemu je govorio Nikola Petković, inženjer iz Beograda.

Ono što je karakteristično za svaki Mobile Monday, pa tako i ovaj, je aktivna publika i popunjena sva mesta. Kako je bilo u KC Gradu možete pogledati u galeriji na zvaničnoj Mobile Monday Serbia Facebook strani.

 

Facebook komentari:
eFakture

Tagovi: , , ,