BIZIT 2022

Mobile Monday: Mobilni nije samo telefon

Na trećem Mobile Monday događaju posvećenom pametnoj i inovativnoj upotrebi mobilnih telefona, održanom 16. maja u Kulturnom centru Grad, odigralo se takmičenje domaćih aplikacija za mobilne telefone, na kome je po izboru žirija pobedila matematička igrica Sky Numbers.

MM-SerbiaMobile Monday događaji održavaju se u više od 100 gradova širom sveta, a namenjeni su kako onima koji se profesionalno bave telekomunikacijama, tako i svima koji žele da saznaju nove načine da svoj telefon pretvore u spravu koja će im olakšati život.

Na trećem mobilnom ponedeljku bilo je više od 150 posetilaca, a oni su kao najbolju odabrali aplikaciju "SMS Obaveštenja" koja omogućava da brže saznate čiji ste poziv propustili.

Organizatori događaja, organizacije NIIT iz Niša i SEEICT iz Beograda, treću nagradu na takmičenju dodelili su autorima aplikacije "Tražim gajbu" koja korisnicima omogućava da lakše pronađu stanove za iznajmljivanje, kada se kreću određenim krajem grada.

Na takmičenju su učestvovali i autori zabavnih i korisnih aplikacija, kao što su aplikacija za rezervaciju hotela u Srbiji (BookHotelsSerbia) i aplikacije za pronalaženje najpovoljnijeg taksija (Taksiko).

Pročitajte i:  Saveti o tome kako da smanjite potrošnju mobilnih podataka

Osim takmičenja, na ovom dešavanju predstavljeni su i rezultati istraživanja o navikama domaćih korisnika mobilnih telefona.

Sponzor ovog događaja u Srbiji je Registar nacionalnog internet domena Srbije (RNIDS).

Mobile Monday

Facebook komentari:
eFakture

Tagovi: , ,