Mobile Monday o razvoju aplikacija za mobilne platforme

Oko 150 ljubitelja mobilnih telekomunikacija okupilo se u ponedeljak 28. marta u Kulturnom centru Grad na Mobile Monday događaju čija je tema bila razvoj aplikacija za mobilne platforme

momo-6Na drugom Mobile Monday događaju u Srbiji, u ponedeljak 28. marta u KC Gradu učestvovali su domaći profesionalci koji razvijaju aplikacije za iPhone i Android platforme. Oni su govorili o svojim iskustvima na svetskom tržištu mobilnih aplikacija i mogućnostima za uspeh i zaradu u ovoj oblasti. Takođe, bilo je reči i o novom partnerstvu Nokije i Majkrosofta.

Aleksandar Vacić, autor uspešnih aplikacija za iPhone i iPad je kroz primere svojih i poznatih svetskih aplikacija prikazao skup potrebnih znanja, hardvera i softvera za razvoj aplikacija za iOS. On je govorio o tome koliko je vremena potrebno programerima ili dizajnerima da počnu da se bave ovim poslom, koliko i kako mogu da zarade i podelio sa prisutnima glavne izvore informacija i preporuke za učenje o razvoju aplikacija.

Miloš Žikić i Aleksandar Marjanović, autori Android aplikacije “Suits me” koja omogućava korisniku da interaktivno isproba proizvod koji kupuje, demonstrirali su kako ovaj program radi i govorili o razvoju aplikacija na Android platformi i korišćenju AR tehnologije za unapređenje onlajn kupovine.

Pročitajte i:  Dva meseca kasnije: Windows 11 nije gotov

Karl Pletschko iz Nokije je govorio o partnerstvu Nokije i Majkrosofta i budućnosti pametnih telefona, rekavši da se sa ovim partnerstvom stvara treća velika opcija za korisnike, koja je uz Android i iOS veoma potrebna.

Mobile Monday je globalni događaj koji se svakog ponedeljka odvija u više od 100 gradova širom sveta. MoMo je nastao u Helsinkiju 2000. godine i to je otvoren događaj putem koga se povezuju profesionalci u industriji mobilne telefonije, što im pomaže da iskoriste poslovne prilike, sarađuju nezavisno od brendova i razgovaraju o tržišnim trendovima.

Zvanični pokrovitelj ovog događaja je Nokia, a sponzor Registar nacionalnog internet domena Srbije (RNIDS).

MoMo Srbija realizuju organizacije NIIT iz Niša i SEEICT iz Beograda.

Više informacija: www.momo.rs

Facebook komentari:

Tagovi: , , , , , , , , , ,