TrendMicro

Mobilni internet preko uličnog osvetljenja

Ericsson i Philips pokreću inicijativu koja će doneti novi nivo pokrivenosti mobilnim širokopojasnim mrežama, koji će biti sproveden kroz uličnu LED rasvetu.

Ericsson i Philips LED ulicna rasvetaOve kompanije će iskoristiti benefite mobilne konekcije i LED osvetljenja, i omogućiti gradovima da ponude mesto na umreženim stubovima ulične rasvete mobilnim operatorima za pružanje mobilne širokopojasne konekcije.

Philips će u svoju ponudu uvrstiti LED uličnu rasvetu, koja će imati integrisanu mobilnu telekomunikacionu opremu kompanije Ericsson, a mobilni operatori moći će da zakupe prostor na stubovima ulične rasvete.

„Ovo je fantastično rešenje koje prikazuje kako ICT partnerstva mogu da reše izazove urbanizacije. Populacija u gradovima raste neverovatno, čak 7.500 novih stanovnika po jednom satu.

Naša istraživanja pokazuju da je internet konekcija jedan od pet glavnih faktora zadovoljstva života u gradovima. Upravo ovakvo inovativno rešenje će omogućiti ljudima da uspeju u umreženom društvu“, rekao je Hans Vestberg, predsednik i direktor kompanije Ericsson.

Facebook komentari:
Pročitajte i:  Saveti o tome kako da smanjite potrošnju mobilnih podataka
SBB

Tagovi: , , ,