BIZIT 2022

Mobilni magazin: Telefon godine

htc Mobilni magazin, vodeći domaći tech.life časopis, proglasio je najbolje mobilne telefone u 2009. godini. Ekrani osetljivi na dodir, sve veći broj modela sa QWERTY tastaturama, kao i pojava novog operativnog sistema za mobilne telefone, Android, obeležili su „mobilnu“ godina za nama. Ovi trendovi su uzrokovali i pojavu novih modela koji se odlikuju naprednim karakteristikama, kao što su kompletna podrške za poslovne aplikacije, napredna multimedijalna podrška i dr. S tim u vezi postojećim kategorijama, dodata je i nova – „All-rounder“.

Po mišljenju Mobilnog magazina, titula telefona godine pripala je modelu HTC Hero. Ovaj model je i najzaslužniji za promociju novog operativnog sistema – Android, koji je preko noći osvojio korisnike širom planete. HTC Hero korisnicima nudi napredne funkcije, lakoću korišćenja i najbolju moguću Interenet povezanost, kako preko odličnih email klijenata i web pretraživača, tako i preko socijalnih mreže, kao što su Facebook, Twitter i Flickr.

Zahvaljujući se na dobijenoj nagradi, predstavnica kompanije HTC, gospođica Snežana Rosić, izjavila je – „Hero je telefon koji je i u našoj kompaniji obeležio ovu godinu, a nagrade koje je osvojio govore u prilog tome da smo uradili odličan posao. Naravno, mi se ovde nećemo zaustaviti, tako da ovom prilikom mogu da najavim dolazak u 2010. godini i drugih inovativnih modela.“

Pročitajte i:  Twitter obnavlja Spaces tab dodavanjem podkasta, Stations i još mnogo toga

Po kategorijama, najuspešnija je kompanija Samsung Electronics su čak tri priznanja – „All-rounder“ (Samsung S8000 Jet), „Best for Multimedia“ (Samsung S8000 Jet) i „Simple and Effective“ (Samsung S3650 Corby). Uz to, Samsung je osvojio u najviše nominacija – čak osam. Nokia je osvojila titulu u kategoriji „Mainstreamer“ za model Nokia 6700 Classsic i imala je sedam nominacija. LG BL40 New Chocolate je odneo „Fashion Star“ titulu, a telefoni ove kompanije su imali i pet nominacija. Uz četiri nominacije, Sony Ericsson je sa modelom Xperia X1 najbolji u kategoriji „The Business Tool“. Pored titule telefona godine, HTC je imao i pet nominacija.

Izvor: Mobilni magazin

Facebook komentari:
eFakture

Tagovi: , ,