Top50 Glas publike

Moderna bezbednost za moderne pretnje

Otkad postoje jedinice i nule, jedan od rizika organizacija svih veličina svakako je bezbednost informacija. S razvojem tehnologije, evoluirale su i pretnje, pa bezbednost informacija nikada nije bila ugroženija nego danas.

PCPress.rs Image

Kompanija RSA nudi svoju NetWitness platformu i evoluciju SIEM – bezbednosti informacija i upravljanjem događajima. RSA platforma je dizajnirana da efektivno detektuje i odgovori na napredne napade, upravlja kontrolom pristupa korisnika i smanji poslovni rizik, prevare i sajberkriminal. Ona obuhvata niz alata i servisa koji pomažu organizacijama da brzo detektuju i odgovore na pretnje iz okruženja. Nova platforma ubrzava otkrivanje celog obima pretnji i omogućava odgovor na njih smešten u poslovni kontekst, čime se analitičarima omogućava da odrede prioritete i brzo odgovore na prioritetne pretnje.

Fišing i malver napadi preko elektronske pošte ili neadekvatno korišćenje osetljivih podataka samo su neki od primera kako sajberkriminalci svakodnevno napadaju naše podatke. Evoluirani SIEM nudi alate potrebne timovima koji se bave bezbednošću informacija da brzo otkriju pretnje, da ih razumeju u potpunosti i da adekvatno odgovore na njih, pre nego što one mogu da utiču na poslovanje. RSA NetWitness platforma svoju snagu bazira na mašinskom učenju, analitici ponašanja korisnika i entiteta, pravilima i naprednim informacijama o pretnjama.

Pročitajte i:  PANTHEON Web Light – Back to basic

Ključni za bezbednost

Upravo su sveobuhvatnost i fleksibilnost RSA NetWitness platforme i evoluirani SIEM ključni za značajnu optimizaciju otkrivanja pretnji i procesa odgovora na njih. U okruženju u kojem je ekspertiza na polju bezbednosti oskudna i skupa, RSA NetWitness platforma i evoluirani SIEM omogućavaju bezbednosnim analitičarima da budu značajno efikasniji u naporima da zaštite svoje organizacije od svih naprednih sajberpretnji.

PCPress.rs Image

RSA SecurID, s druge strane, predstavlja vodeće rešenje za višefaktorsku autentifikaciju i proveru identiteta. Korišćenjem RSA SecurID organizacije mogu da ublaže rizik od pogrešne identifikacije bez uticaja na produktivnost korisnika. Ova platforma osigurava da korisnici poseduju adekvatan pristup i potvrđuju da su oni za koje se izdaju, kroz moderno korisničko iskustvo.

RSA SecurID Access

RSA SecurID se može koristiti za cloud i Saas, perimetarsku zaštitu, VPN, privilegovan pristup, pristup sa udaljene lokacije, operativne sisteme i mnoge druge situacije koje zahtevaju proveru identiteta i višefaktorsku autentifikaciju.

RSA SecurID Access pojednostavljuje autentifikaciju i upravljanje akreditivima, pomažući smanjenju troškova IT podrške. Uslovnim pristupom na bazi rizika, osigurava se da su korisnici oni za koje se izdaju, i obezbeđuje se adekvatan nivo pristupa s bilo kog uređaja. Ovo rešenje nudi širok raspon metoda autentifikacije, uključujući mobilne i ugrađene višefaktorske autentifikatore (push obaveštenja, jednokratna šifra, SMS, biometrija…), kao i tradicionalne hardverske i softverske tokene (OTP, FIDO2/U2F). RSA takođe podržava nosive uređaje i autentifikaciju koja se detektuje blizinom, pa portfolio autentifikatora omogućava siguran pristup svim aplikacijama, bilo da se nalaze u lokalu ili cloud‑u.

Pročitajte i:  Kako se kalio sadržaj – od papira do digitalnog poslovanja

Bez slabe karike

Kako najveći broj bezbednosnih rizika proizilazi iz slabih kredencijala, postalo je veoma bitno da se osigura da pravi korisnik ima pravi pristup pravim aplikacijama. Uvođenjem višefaktorske identifikacije smanjuje se digitalni rizik jer se osigurava najslabija karika – korisnički identitet.

PCPress.rs Image

RSA nudi bezbednosna rešenja okrenuta organizacijama koja obezbeđuju unificiran pristup upravljanju digitalnim rizikom. Podizanjem bezbednosti na viši nivo preko NetWitness platforme ili SecurID rešenja za višefaktorsku autentifikaciju smanjujete digitalni rizik vaše organizacije i osiguravate bezbednost podataka, jer moderna vremena zahtevaju moderan pristup i moderne alate.

Kontakt možete ostvariti direktnim putem:

Predrag Zlatičanin, Product manager SEE, +381‑11‑2042058, mobile +381‑65‑2042107, predrag.zlaticanin@ingrammicro.com

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , , ,