Top50 Glas publike

Mogućnost pojave burn-in efekta na iPhone-u X

Ispostavilo se da bi iPhone X mogao da ima slične probleme kao Google Pixel 2 XL, a koji bi mogli da utiču na funkcionisanje ekrana. Upravo zbog toga je Apple na službenim internet stranicama postavio upozorenje da postoji mogućnost burn-in efekta na novom iPhone-u X, koji, sudeći prema obaveštenju, neće biti pokriven garancijom.

PCPress.rs Image

Novi iPhone X je 3. novembra stigao u prodavnice širom sveta, pa je tim povodom Apple na svoje stranice uneo određene izmene koje uključuju i upozorenje o mogućem burn-in efektu. Naime, iPhone X je prvi uređaj ove kompanije koji je opremnljen ekranom OLED tehnologije, pa tako sada prvi put postoji mogućnost da se pojavi ovaj efekat, odnosno da se na ekranu duže vreme prikazuje isti sadržaj, poput recimo ikone za Wi-Fi, Bluetooth, bateriju, te druge.

Iz kompanije uveravaju da je to normalna, očekivana pojava kod OLED ekrana, te upozoravaju da su najbolji kandidati za burn-in efekat korisnici koji će na svom iPhone-u X konstantno koristiti najveće moguće osvetljenje, dok će najmanju šansu za to imati oni korisnici koji odluče da koriste automatsko podešavanje osvetljenja. Ipak, burn-in efekt ne bi trebalo da se pojavi u prvih godinu dana upotrebe, bez obzira na odabranu jačinu osvetljenja.

Pročitajte i:  Apple se priprema da podrži nezavisne prodavnice aplikacija

Budući da je Apple na svojim stranicama naveo kako je reč o normalnoj karakteristici OLED ekrana, te kako su preduzeli sve što je u njihovoj moći da do njega ne dođe, čini se da burn-in efekt neće biti pokriven garancijom. U tom slučaju korisnici će sami morati da snose troškove zamene ekrana, što bi moglo bitno da utiče na njihov budžet.

Izvor: Mashable

Facebook komentari:
eFakture

Tagovi: , , , ,