Monitor sa ugrađenim kalibratorom boja

Jedna od najvažnijih stvari za dizajnere je da se na monitoru verno prikazuju boje. Do sada su kolornu kalibraciju morali da rade uz pomoć specijalnih uređaja, a Dell je rešio da im olakša taj posao. Ova kompanija napravila je prvi monitor na svetu koji ima ugrađen kalibrator boje. Dell UP2720Q je monitor dijagonale 27 inča i 4K rezolucije koji u sebi poseduje i kolorimetar – uređaj osetljiv na svetlo koji meri intenzitet i koncentraciju boja.

PCPress.rs Image

On nudi tri moda kalibracije – 100 procenata Adobe RGB, 98 procenata DCI-P3 i 80 procenata BT2020, omogućavajući dizajnerima da maksimizuju kolorni gamut i dobiju precizne boje za svaku primenu.

Monitor poseduje i Thunderbolt 3 konektor koji obezbeđuje transfer podataka do 40 Gbps. On može da puni povezani laptop istovremeno dok se sa njega transferuje video i data signal. Takođe, monitor poseduje i Picture-by-Picture opciju, koja omogućava korisnicima da podele ekran na dva dela sa različitim kolornim gamutima iz različitih izvora. Na taj način se mogu upoređivati slike sa TV-a i telefona i odmah uočiti razlike u njihovim prikazima.

Pročitajte i:  Američko PC tržište u porastu zbog velike potražnje za prenosnim računarima

Dell UP2720Q će biti dostupan u prodaji od 15. januara, po ceni od 2.000 dolara.

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , ,