TrendMicro

Motorola je u 2021. godini duplirala prodaju telefona u SAD-u

Motorola je veoma popularan brend telefona u Evropi i Latinskoj Americi, ali je do skora bila slabo zastupljena na tržištu SAD-a gde dominiraju Samsung i Apple. Međutim, 2021. godina bila je veoma uspešna za Motorolu i na tom tržištu. Naime, oni su u tom periodu po prodaji izbili na treće mesto, odmah iza pomenutih konkurenata.

motorola

Counterpoint Research, kompanija koja se bavi analizom trendova za mobilne uređaje objavila je da je Motorola u 2021. godini u SAD-u imala povećanje prodaje od čak 131 procenat, u odnosu na 2020. godinu. Izgleda da je Motorola najveći dobitnik nakon što je LG odlučio da izađe iz biznisa sa mobilnim telefonima. Nakon što su prodali preostale proizvode, Motorola telefoni iz budžetske i srednje klase su popunili tu prazninu. U tom kontekstu, u izveštaju se navodi da ovoliki rast Motorole nije jednoznačno indikator povećanja popularnosti ili kvaliteta proizvoda, već i da predstavlja rezultat konsolidacije tržišta.

Uprkos tome, očekuje se da će udeo Motorola telefona biti u porastu i tokom ove godine. Uostalom, Motorola Edge Plus je jedan od prvih telefona na američkom tržištu koji poseduje Qualcomm Snapdragon 8 Gen 1 čipset, tako da kompanija već ima adute koji će tržišnu trku učiniti zanimljivom. Naravno, to neće biti baš lako, jer je i najveći rival, Samsung, pre nekoliko nedelja u SAD-u predstavio Galaxy A53 5G i A33 5G modele, koji su najnoviji predstavnici najprodavanije klase Galaxy telefona.

Pročitajte i:  Uz kupovinu Samsung pametnih telefona čeka vas fenomenalan poklon!

Izvor: XDA Developers

Facebook komentari:
eFakture

Tagovi: , , ,