Motorola Moto Z3 – prvi telefon koji dobija 5G funkcionalnost

Modularnost Motorola Moto Z serije telefona dokazana je u prethodnih nekoliko godina. Uostalom, to pokazuje i činjenica da je do sada napravljeno 17 različitih modova, dok je 18. na putu. Motorola ostaje posvećena modovima i garantuje kompatibilnost kroz tri generacije proizvoda. Sada je, po svemu sudeći, pronađen način da se funkcionalnost podigne na još viši nivo.

PCPress.rs Image

 

Tokom juna predstavljen je Moto Z3 Play telefon, dok je prodaja Moto Z3 telefona počela juče. Najsnažniji model u ponudi Moto Z3 Force još uvek nije dostupan. Istovremeno sa predstavljanjem novog telefona, Motorola je najavila novi mod koji će Z3 seriji telefona doneti mogućnost povezivanja na 5G mreže. Novi Mod za ove telefone očekuje se početkom sledeće godine i na inovativan način će im udahnuti novi život, kako bi se još uspešnije takmičili sa budućim telefonima koji će podržavati 5G.

Dodavanjem 5G moda ovi telefoni biće spremni za Verizon-ovu 5G mrežu. Ta mreža će do kraja godine pokrivati četiri grada, Hjuston, Los Anđeles, Sakramento i još jedan neimenovani grad, a tokom sledeće godine očekuje se njeno širenje i na ostale veće gradove u Americi. Iako 5G još uvek nije ozbiljno zaživeo, vlasnici Motorola Moto Z3 serije telefona biće među prvima koji će uz dodatak ovog moda moći da uživaju u svim prednostima koje nova mreža donosi.

Pročitajte i:  Motorola donosi ono što želimo od bežičnog punjača

PCPress.rs Image

Osim što upotreba moda olakšava prelazak na nove tehnologije, iz Motorole su naznačili i da bi postavljanje 5G modula u sam telefon bio mnogo zahtevniji proces, kako u smislu neophodnog hardvera, kao i u smislu trošenja resursa telefona. Ovako, u eksternom modulu koji će imati i sopstvenu bateriju, to praktično neće uticati na performanse i opterećenje telefona.

Izvor: TechCrunch

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , ,