Top50 Glas publike

Motorola patentirala sklopivi telefon

Motorola-i je odobren patent za sklopivi telefon koji, kada se rasklopi izgleda kao tablet. Iako se ne radi o prvom patentu ovog tipa, ono što je Motorola predstavila korisnicima dočarava kako sklopivi telefoni mogu da funkcionišu zajedno sa pametnim futrolama, te pruže još veći potencijal.

PCPress.rs Image

Pre dve godine kompanija Lenovo prikazala je koncept sklopivog telefona na World Tech događaju, a telefon je mogao da se rasklopi tako da dobije oblik malog tablet uređaja. Zatim je 13. marta WIPO odobrio patent kompanije Motorola, a pod nazivom “Trodelno sklopivo kućište sa podrškom za više oblika upotrebe uređaja,” a koji ima sličan dizajn.

PCPress.rs Image

Uređaj će funkcionisati kao bilo koji pametni telefon kada je sklopljen, te kao tablet kada se rasklopi. Patent pokazuje da će glavna kamera telefona biti pozicionirana u gornjem levom uglu uređaja, dok će se mikrofon naći u gornjem desnom uglu. Kada se telefon rasklopi, korisnik dobija dva ekrana, preko kojih može da dobije potpuno tablet iskustvo, a Motorola planira i zaštitni sloj uređaja, koji će služiti i kao bežični punjač.

Pročitajte i:  Najbolje iz 2022. godine: Desktop računari

Izvor: Notebook Check

Facebook komentari:
eFakture

Tagovi: ,