Motorola predstavila nove top modele smartfona

Motorola je predstavila dva nova telefona, Edge i Edge+, koji će preuzeti vodeće pozicije u ponudi poznatog proizvođača. Svakako će Edge+ privući više pažnje , budući da se radi o prvom flagship uređaju koji je Motorola izbacila na tržište posle dugo, dugo vremena i time se vratila na mesto koje je svojevremeno popunjavala Moto Z serija telefona.

PCPress.rs Image

Impresivan hardver, odličan ekran

Motorola Edge+ pokreće Snapdragon 865 SoC i raspolaže sa 12GB RAM-a, kao i 256 GB UFS 3.0 skladišta. Model Edge koristi Snapdragon 765G SoC, koji takođe podržava 5G. Kombinacija memorije i skladišnog prostora je takođe drugačija, budući da Edge nudi 128 GB skladišta i 6 GB RAM-a.

PCPress.rs Image

Oba telefona koriste impresivan 6,7-inčni AMOLED ekran 1080p+ rezolucije, koji je zakrivljen sa strane. Ekran se može pohvaliti naprednim odzivom, budući da podržava osvežavanje od 90 Hz, što sve sadržaje i operacije koje se vrše na telefonu čini prijatnijim iskustvom. Ekran podržava i HDR10+ tehnologiju.

PCPress.rs Image
Motorola Edge+

108 megapiksela uz Plus, 64 bez Plusa

Kada je kamera u pitanju, Edge+ koristi poslednju reč tehnologije, donoseći veliki senzor od 108 megapiksela, nakon Xiaomi-ja i Samsung-a. Veliki senzor će bez sumnje obezbediti impresivne fotografije, dostojne telefona najviše kategorije. Osim tog senzora, na poleđini se našlo mesta i za još dva senzora koji će doprineti raznolikosti opcija snimanja. Reč je o ultra-širokougaonom senzoru od 16 MP, kao i o telefoto senzoru od 8 MP za zumiranje. Proizvođač obećava snimanje 6K video zapisa.

Pročitajte i:  Uz kupovinu Samsung pametnih telefona čeka vas fenomenalan poklon!

PCPress.rs Image

Takođe, kada je reč o modelu bez sufiksa Plus, kod njega će glavni senzor zadnje kamere imati rezoluciju od 64 MP. Pored toga, i ovaj model će imati trostruki sistem za snimanje sa zadnje strane, sa identičnim preostalim senzorima, kao i sistem laserskog autofokusa. Kada su prednje kamere u pitanju, oba telefona koriste isti, oprobani senzor od 25 MP. Ona je smeštena u uglu velikog ekrana, u punch-hole stilu.

5G, stereo zvuk i još ponešto

Motorola Edge+ i Edge telefoni će podržavati 5G mreže, odnosno najnoviju generaciju transfera podataka, zahvaljujući čipsetima sa 5G podrškom. Takođe, imaće stereo zvuk, kao i 3,5-milimetarski konektor za slušalice, što je u neku ruku postala retkost među modernim telefonima više kategorije. Nema sumnje da će ljubitelji dobrog zvuka pozdraviti ovaj potez, naročito oni sa vrednim slušalicama koje koriste 3,5-milimetarski konektor.

PCPress.rs Image
Motorola Edge

Takođe, oba telefona će koristiti tzv. in-display skener otisaka prstiju. Baterije telefona su prilično izdašne i Motorola uverava da će telefoni izdržavati barem dva dana upotrebe – Edge+ nudi kapacitet od 5000 mAh, a Edge od 4500 mAh. Oba telefona koriste brzo punjenje od 15 W, a Edge+ podržava i reverzibilno bežično punjenje od 5 W. Osim toga, oba koriste standardni “vanila” Android 10, a Motorola obećava da će oba uređaja dobiti unapređenje “barem” na Android 11, kada se za to budu stekli adekvatni uslovi.

Pročitajte i:  Motorola Edge 30 Ultra - 200 megapiksela, i još svašta
PCPress.rs Image
Motorola Edge+

Cena i dostupnost

Motorola Edge+ i Motorola Edge telefoni će u Srbiji biti dostupni krajem maja, po cenama od 124.990 dinara, odnosno 69.990 dinara.

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , , ,