Top50 Glas publike

Motorola Razr na testu izdržljivosti

Od kada su se preklopni telefoni pojavili na tržištu najveća bojazan korisnika, ali i proizvođača je koliko su ti telefoni izdržljivi u realnim uslovima rada. To je verovatno i jedan od razloga (pored visoke cene), zašto se kupci još uvek prilično uzdržavaju kupovine nekog takvog modela. CNET je zato napravio test izdržljivosti za upravo objavljeni Motorola Razr preklopni telefon. Telefon je postavljen u mašinu nazvanu Foldbot koji je proizvela kompanija SquareTrade.

PCPress.rs Image

Prve naznake problema počele su da se pojavljuju nakon 27.000 otvaranja i zatvaranja. Telefon je i dalje radio ali je počeo da tokom tog procesa ispušta čudne zvuke i da se pojavljuje otpor prilikom pokušaja preklapanja.

Studija koje je napravljena 2017. godine pokazala je da Amerikanci prosečno proveravaju svoj telefon 80 puta na dan. Ako bi se Razr toliko puta otvorio svakog dana, korisnici bi mogli da očekuju da će se prvi problemi pojaviti otprilike godinu dana nakon kupovine uređaja.

Moramo da naglasimo da je Foldbot napravljen da bi se testirao Samsung Galaxy Fold. Tada je on testiran ukupno 14 časova i izdržao je 119.380 preklopa. Uređaj je modifikovan da radi sa Motorola Razr telefonom, a cilj je bio da se dostigne 100.000 preklopa. Međutim, nakon što su se pojavili problemi sa mehanizmom preklopa test je prekinut nakon četiri časa i 27.000 iteracija. Moramo da naglasimo da do tog trenutka nije bilo nikakvih problema sa ekranom Motorola Razr telefona, već da je problem mehaničke prirode.

Pročitajte i:  Moćni i izuzetno brzi - upoznajte nove Motorola telefone

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , ,