BIZIT 2022

Motorola RAZR – najtanji mobilni telefon

PCPress.rs ImageNova uzdanica Motorole, model Razr, se može opisati u četiri reči: tanji, brži, pametniji i jači.

Danas ubedljivo najtanji telefon, sa samo 7,1 mm debljine, nadmašuje prethodnika Sony Ericsson Xperia Arc za čitavih 1,6 mm. Nažalost, to nadoknađuje u preostale dve dimenzije, tako da sa visinom od 130,7 i širinom od 68,9 mm spada u krupnije modele.

Ekran tipa Super AMOLED je ostao u prihvatljivim dimenzijama (4,3 inča) i ne koketira sa tablet uređajima, dok je ostatak specifikacija na nivou najboljih u klasi. Procesor je dual-core od 1,2 GHz, ima 1 GB RAM memorije, a korisnik ima na raspolaganju 32 GB memorije (16 GB na telefonu i 16 GB na micro SD kartici koja stiže uz telefon).

Da bi smanjila debljinu Motorola je koristila kevlar fiber, materijal koji se koristi u neprobojnim prslucima, i time zadržala tanku figuru Razra. Sveukupnoj čvrstoći doprinosi i unutrašnjost od nerđajućeg čelika.

PCPress.rs ImageBaterija kapacijteta 1780 mAh će se boriti sa 4G signalom koji je dosta iscrpljuje, ali zato se Motorola potrudila da po svim ostalim stavkama smanji njenu potrošnju. Razr je drugi telefon koji ima bluetooth standarda 4,0 – u pitanju je znatno manja potrošnja i znatno veće mogućnosti u poređenju sa 3,0 standardom. Između ostalog, BT 4,0 ima mogućnost sigurnosne razmene podataka, slično kao i NFC standard.

Pročitajte i:  Sve što znamo o tri nova premijum telefona koja će Motorola predstaviti sledeće nedelje

Telefon je dobio ime po prethodniku koji je u Motorolinoj istoriji dosta značio, pa verujemo da će novi Razr biti dostojan naslednik.

Izvor: Motorola

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: ,