Top50 Glas publike

Možete pokrenuti Windows 11 na svom telefonu zahvaljujući Androidu 13

Android 13 na prvi pogled ne izgleda kao velika nadogradnja, nudeći siguran photo picker, tematske ikone i novu Wi-Fi dozvolu.

PCPress.rs Image

Developer je u velikoj meri iskoristio prednost poboljšane podrške za virtuelizaciju Androida 13

Ali ispostavilo se da ažuriranje omogućava korisnicima da pokreću alternativne operativne sisteme, kao što je Windows 11 u virtuelnoj mašini (VM). Android web i app programer Danny Lin, pokazao je Windows 11 Arm koji radi u virtuelnoj mašini na Google Pixel 6. Telefon je zaista pokretao ažuriranje za Android 13 DP1. Lin dodaje da je Windows 11 bio „zaista upotrebljiv“, iako hardversko GPU ubrzanje nije podržano. U stvari, čak je objavio video koji prikazuje Doom koji radi na Windows 11 VM. Windows 11 nije bio jedini operativni sistem koji je programer pokrenuo na Pixel-u 6, jer je takođe pokazao različite Linux distribucije koje se pokreću na uređaju.

Pa kako je to moguće? Android 13 na Pixel-u 6 podržava novi okvir virtuelizacije – Google ulaže mnogo truda u stvaranje boljeg okvira za virtuelizaciju koji bi trebalo da radi na različitim Android uređajima. Nije prvi put da vidimo da Windows 11 Arm radi i na Android telefonima. Zajednica pod nazivom Renegade Project je prethodno prenela Microsoftove Windows 10 Arm i Windows 11 Arm na Snapdragon 845 uređaje, na primer. Ali ovaj najnoviji razvoj je i dalje veoma kul za videti, i nadamo se da će virtual machine route biti pristupačnija i efikasnija.

Pročitajte i:  Messenger bi mogao biti sumrak Windows vidžeta

Izvor: Androidauthority

Facebook komentari:
eFakture

Tagovi: ,