ePlaneta

Mozilla i Linux Mint potpisuju ugovor o partnerstvu

Linux Mint i Mozilla potpisali su ugovor o zajedničkoj saradnji.

PCPress.rs Image

Linux partnerstvo

Vest o zajedničkoj saradnji objavio je Linux Mint na zvaničnom blogu. Prema objavljenim informacijama saradnja između ove dve kompanije je komercijalno-tehničke prirode. Ova saradnja donosi neke promene.

Korisnici Linux Mint koji koriste Firefox kao pretraživač od sada će imati prilagođen skup podešavanja i konfiguracija. Najznačajnije promene su da početna stranica više neće biti https://www.linuxmint.com/start/., a podrazumeni pretraživač Firefox je vraćen. Mozilla sa druge strane ima podrazumevane konfiguracije koje koristi i Firefox. Firefox više neće uključivati promene koda ili zakrpe za Linux Mint, Debian ili Ubuntu.

Linux Mint na ovaj način se oslobađa resurse za razvoj i održavanje. Firefox će nositi pakovanja koja će obezbediti da sve greške koje se jave budu lakše detektovane i otklonjene.

Sličan odnos Linux Mint ima i prema Mozilli koja treba da bude podržana na svim platformama. Ovaj korak je verovatno veoma značajan u komercijalnom pogledu kada je Mozilla u pitanju. Ovo partnerstvo treba da pomogne svim učesnicima da se lakše izbore za svoje mestu u e-svetu.

Pročitajte i:  Mozilla uvodi AI funkcije u Firefox sa eksperimentalnim Chatbot integracijama

Izvor: Ghacks

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , ,