ePlaneta

Mozilla nudi VPN po ceni od 5 dolara

Kada je u pitanju izbor VPN aplikacije, korisnici imaju izuzetno veliki izbor. Ako ste i razmišljali da li se isplati da koristite ovakav servis, Mozilla izgleda može da pomogne da se uvidi značaj plaćenog VPN servisa.

firefox vpn 5 dolara

Izuzetna brzina VPN aplikacije

Iz Mozille najavljuju da se njihova najnovija aplikacija izdvaja od konkurencije iz nekoliko krucijalnih razloga. Prvi je definitivno brzina. Prema kompaniji, njihova VPN aplikacija ima znatno manje linija koda od prosečnog VPN-a, što ga čini bržim i lakšim. Tu je i Mozillin zapis o privatnosti. Oni nisu partneri sa analitičkim firmama trećih strana, niti planiraju da vode bilo kakve evidencije o korisničkim podacima. Čak i ako nikada niste koristili VPN, Mozilla obećava da nećete ni shvatiti da njihov softver radi u pozadini.

Mozilla VPN košta 5 dolara mesečno i uključuje podršku za najviše pet Windows i Android uređaja. Nakon pokretanja, korisnik se može povezati na više od 30 servera širom sveta, a WireGuard šifriranje obezbeđuje svaku konekciju. Mesečna cena od 5 dolara pozicionirana je po sredini kada je tržište u pitanju. Nije jeftina kao npr. TunnelBear, koji košta 3,33 dolara mesečno, ali nije ni skupa kao Perfect Privacy i Express VPN, koji mogu koštati do 13 dolara mesečno.

Pročitajte i:  88 procenata besplatnih Android VPN-ova nije bezbedno za upotrebu

Postoji mnogo razloga zbog kojih biste možda želeli da koristite VPN. Ovaj servis je posebno koristan ako se povezujete preko javne WiFi mreže, i u takvim situacijama VPN štiti vašu trenutnu komunikaciju i podatke. Ako želite da otežate oglašivačima da dobiju vaše podatke, jedno od rešenja jeste i VPN servis. Mozilla VPN je dostupna u Sjedinjenim Američkim Državama, Kanadi, Velikoj Britaniji, Singapuru, Maleziji i Novom Zelandu. Kompanija planira da proširi broj zemalja već tokom jeseni, ali i da izbaci i aplikaciju za iOS.

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: ,