Mozilla predstavila prototip Firefox Marketplacea

Mozillin App Store Prototip bi mogao da postane ozbiljan konkurent Appleu, Microsoftu i Googleu.

firefoxMozilla je nedavno predstavila prototip svog App Storea sa zanimljivim opcijama koje bi mogle da predstavljaju ozbiljnu prednost u odnosu na konkurentske Markete Applea, Googlea i Microsofta.

Zahvaljujući dugom razmatranju i praćenju konkurencije tokom godina, Firefox se konačno upušta u trku za poziciju u oblasti App Marketa. Firefox OS inicijativa pokrenula je trenutnu verziju Firefox OS Marketplacea koja, iako ništa značajnije revolucionarnija od konkurentskih marketa, ima fokus na web aplikacijama što je donekle izdvaja.

Prošle nedelje Firefox je predstavio planove za prototip App Store-a koji će doneti neke značajnije promene u konceptu marketa za aplikacije, kako navode izvori. Prilikom izgradnje ovog marketa, Firefox tim se vodio konceptom news feed-ova kako bi omogućio korisnicima da prate sadržaj koji ih interesuje bez primene pomalo složenog mehanizma “follow”.

Korisnici će jednostavno izražavati svoje interesovanje klikom na ikonicu u obliku srca čime će u buduće videti najnovija ažuriranja i povezan sadržaj.

Pročitajte i:  Mozilla će ukinuti podršku za aplikaciju Firefox Lockwise

 

 

Autor: Tijana Drndarski

 

 

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: ,