BIZIT 2022

Mozilla testira password menadžer za iOS Firefox

Iako beta ažuriranja za softvere nisu uvek sigurna za korišćenje, često predstavljaju jedini način da se isproba neka funkcija koja se još uvek razvija. Mozilla je ovaj problem rešila uz pomoć Test Pilot-a, opcije koja Firefox korisnicima omogućava da u okviru pretraživača testiraju opcije na kojima se još uvek radi, a Mozilla funkciju sada donosi i na mobilne uređaje.

Nova opcija dolazi sa dve eksperimentalne funkcije, a prva je Firefox Lockbox. Naime, radi se o password menadžeru, koji pretraživaču omogućava da se automatski loguje na bilo koji sajt za koji je korisnik sačuvao lozinku. Funkcija radi i u okviru uređaja koji imaju Touch ID i Face ID, a Lockbox je trenutno dostupan samo za iOS.

Druga eksperimentalna funkcija je dostupna samo za Google platformu, budući da Test Pilot ima i podršku za Android, a radi se o opciji Notes, koja korisnicima omogućava da prave beleške direktno u pretraživaču, te ih kasnije čitaju i sa drugih uređaja, budući da su Notes sinhronizovane sa svim platformama, te sigurne, a zbog toga što su podržane end-to-end enkripcijom.

Pročitajte i:  Ozbiljan surfer? Kako da koristite Firefox kao profesionalac

Izvor: Ubergizmo

Facebook komentari:
eFakture

Tagovi: , , , , ,