Mozilla VPN stiže na Mac i Linux sisteme

Nakon što je 2019. godine prestavila Private Network sistem, Mozilla je u julu prošle godine pustila svoj VPN servis, ali samo za Windows i Android uređaje. Nakon toga je na red došla iOS verzija, a konačno ovaj VPN stiže i na Mac i Linux računare.

mozilla vpn

Sistem je za Mac i Linux sisteme još uvek u fazi postavljanja i VPN na njima za sada radi u šest država – SAD-u, Kanadi, Velikoj Britaniji, Novom Zelandu, Singapuru i Maleziji. Međutim, Mozilla tvrdi da će uskoro biti dostupan i u drugim regionima. Ideja oko ovog projekta je da se svi uređaji objedine sa jednim VPN rešenjem. Za mesečnu pretplatu od 5 dolara, korisnici će moći da koriste VPN na pet uređaja, bilo da je u pitanju telefon, tablet ili računar, bez obzira na kom operativnom sistem oni rade.

Naravno, ovo nije jedino, a ni najjeftinije VPN rešenje na tržištu. Ipak, Mozilla tvrdi da su u prednosti, jer je njihov kod optimizovan, pa je VPN servis brži od rivala. Trenutno se u mreži nalazi skoro 300 servera, postavljenih u više od 30 država, koji omogućavaju upotrebu VPN-a bez ikakvih restrikcija u protoku. Servis je bezbedan i koristi WireGuard sistem enkripcije na nivou uređaja i ne čuva logove o mrežnim aktivnostima korisnika.

Pročitajte i:  Maliciozni Firefox add-on krade kriptovalute

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , , ,