Top50 Glas publike

Mozzart donacije u vrednosti od 400.000 evra za borbu protiv koronavirusa

Od proglašenja vanrednog stanja Mozzartovi operateri, zaposleni, vozači, magacioneri… stavljeni su na raspolaganje građanima Srbije, kako niko ne bi ostao bez pomoći! Zaposleni ove kompanije dostavljaju besplatne pakete najstarijim sugrađanima, dostavljaju dezinfekciona sredstva i neophodnu opremu u glavne centre za tretiranje pacijenata od Infektivne klinike do privremene bolnice na Sajmu.

PCPress.rs Image

Mozzart je za borbu protiv koronavirusa donirao 400.000 evra u Srbiji, u šta je uključena i nabavka deset invazivnih respiratora, i dodatnih 150.000 KM u Republici Srpskoj, opremili su televizorima Čair i sve sigurne kuće u Srbiji, programeri iz IT sektora Mozzarta samoinicijativno su napravili veb-servis koji brzo i lako povezuje volontere i one kojima je pomoć potrebna i poklonili ga državi… Uz sve to, Mozzart je među prvim firmama koje su izašle sa akcionim planom prema svojim zaposlenima, sprovedene su opsežne mere prevencije koje uključuju rad od kuće za sve zaposlene koji nisu na terenu.

U jednoj od poslednjih društveno odgovornih akcija, više od million dinara kompanija je donirala Opštoj bolnici u Ćupriji koja je jedno od žarišta pandemije. U saradnji sa Vojskom Srbije, kompanija Mozzart donirala je 35 televizora i prateću opremu privremenim bolnicama za pacijente zaražene od korona virusa u Nišu. U hali „Čair“ koja prima prve pacijente sa lakšom kliničkom slikom, postavljeno je 20 televizora, dok će ostali po potrebi biti raspoređeni u dve školske sale.

Pročitajte i:  Ponovo se menjaju navike rada na daljinu, što ne znači da su zaposleni manje angažovani

Pomoć i za Sigurne kuće

Mozzart je prethodno u saradnji sa Koordinacionim telom za rodnu ravnopravnost, za manje od 48h otkad im je zahtev upućen, opremio televizorima i Sigurne kuće u 13 gradova širom Srbije kako bi školarci smešteni u njima mogli da prate nastavu koja se iz učionica preselila na televiziju, preciznije na RTS 3. U Mozzartu ističu da su svesni situacije u kojoj se nalazi naš narod u ovom trenutku, zbog čega su odlučni da pomoć i podršku upute gde god je to moguće.

“Stava smo da nas status lidera obavezuje da budemo prvi i kada je odgovornost i humanitarni rad u pitanju, te je naša kompanija u borbi protiv pandemije virusa COVID-19 dosad pomogla sa više od 400.000 evra, u šta je uključena kupovina i nabavka deset invazivnih respiratora, finansijska pomoć bolnicama širom Srbije u znosi od 100.000 evra, nabavka 10.000 paketa za naše sugrađane starije od 65 godina. Novčana pomoć je u ovim trenucima važna i prekopotrebna, ali smo posebno ponosni na naše zaposlene koji su praktično od prvog dana vanrednog stanja u službi građana Srbije”, rekao je Borjan Popović, direktor korporativnih komunikacija u Mozzartu.

Pročitajte i:  Ponovo se menjaju navike rada na daljinu, što ne znači da su zaposleni manje angažovani

PCPress.rs Image

Iz ovog privrednog giganta poručuju da društvena odgovornost, pre svega, podrazumeva brigu o zaposlenima koji su prioritet i najveći kapital kompanije, zbog čega oko 4.500 zaposlenih u sistemu ne mora da brine za svoje radno mesto. Plate će se do kraja vanrednog stanja isplaćivati redovno i otpuštanja neće biti, ističu u Mozzartu.

“Delatnost naše kompanije vezana je prevashodno za sportska dešavanja širom sveta, kojih sada, zbog pandemije virusa korona, gotovo i da nema. Od početka vanrednog stanja beležimo pad prometa od čak 95 odsto, ali nas ni to ne sprečava da budemo odgovorni, prema našim zaposlenima, i prema društvu u celini. Takvu strategiju negujemo duže od decenije, a koliko je društveno odgovorno delovanje ukorenjeno u našoj kompaniji, najbolje pokazuje činjenica da se više od 300 zaposlenih samoinicijativno prijavilo da pomogne, svako iz oblasti u kojoj je najbolji: vozači da prevoze osnovne životne namirnice i opremu za medicinske centre u saradnji sa Gradom Beogradom, magacioneri da pomognu u njihovom pakovanju, utovaranju i istovaranju, programeri da prave servise koji mogu da pomognu u ovoj situaciji, dosta operatera angažovano je u dopremanju pomoći do kućnog praga najstarijim građanima…”, ponosno ističe Popović.

Facebook komentari:
eFakture

Tagovi: , , , , , , ,

One thought on “Mozzart donacije u vrednosti od 400.000 evra za borbu protiv koronavirusa

  • 22. April 2020. at 20:04
    Permalink

    Vidim, ni vi niste imuni na ove PR članke. Ostanite ono što jeste… stvarno ne vidim šta vam trebaju ovakve stvari?

Comments are closed.