TrendMicro

Mreža Teslinih superpunjača pokriće celu Evropu u 2019. godini

Elon Mask je na Tviteru objavio da je planirano veliko i ozbiljno proširenje mreže Teslinih superpunjača, koji bi tokom 2019. godine trebali da u potpunosti pokriju teritoriju Evrope. Kako je u svom tvitu napisao, punjači će se naći „Od Irske do Kijeva (Ukrajina), od Norveške do Turske“. Takođe, Tesla od novembra priprema Model 3 za evropsko tržište i prvi demo primerci se već nalaze u njihovim prodavnicama širom kontinenta.

PCPress.rs Image

Iz kompanije je najavljeno da evropska verzija vozila dolazi sa Combined Charging System-om (CCS), koja poseduje port kompatibilan za brzo punjenje. To znači da će novi punjači imati CCS konektore, ali je najavljeno i da će postojeći punjači u Evropi biti osavremenjeni i da će im se dodati CCS portovi, pre nego što Model 3 počne da se prodaje na ovom kontinentu.

S obzirom da je CCS konektor široko prihvaćen u Evropi i da možemo da kažemo da je tu postao i neka vrsta standarda za punjenje električnih vozila, postavlja se logično pitanje da li Tesla planira da dozvoli punjenje električnih automobila drugih proizvođača. Dru Benet, šef globalne infrastrukture za punjenje u Tesli, odgovorio je na to da je već bilo razgovora na tu temu sa drugim proizvođačima automobila, ali da do ovog trenutka nema nikakvih konkretnih planova u tom pravcu.

Pročitajte i:  Mobilna aplikacija koja će uskoro pružiti podatke o stanicama za punjenje u realnom vremenu

Izvor: Engadget

 

Facebook komentari:
eFakture

Tagovi: , , , ,