Top50 Glas publike

Multimedijalni Nero

Nero Burning ROM je već dugo najpopularniji program za snimanje sadržaja na optičke medije. Mnogi korisnici i dalje imaju nešto starije instalacije ovog programa, pošto je sa novim verzijama Nero postao sve glomazniji paket, uz dodavanje mnogo opcija koje nisu potrebne ako tražite samo program za snimanje CD/DVD diskova. Paket Nero Multimedia Suite 10 nastavlja trend dodavanja sve više opcija i predstavlja najopsežniju verziju do sada, sa novim mogućnostima za rad sa multimedijalnim sadržajima.

NeroMultimediaSuitePuna instalacija paketa Nero Multimedia Suite će zauzeti skoro 1.5 GB prostora na hard disku i instalirati desetak različitih aplikacija koje se mogu koristiti individualno, ili startovati preko centralnog ekrana. Nove verzije osnovnog programa Nero Burning ROM i pratećih alata za snimanje diskova nisu mnogo promenjene, ali ako koristite Blu-ray diskove, upgrade na verziju 10 ima smisla. U paket Nero Multimedia Suite je uključen Nero BackItUp & Burn koji predstavlja dobro rešenje za snimanje rezervne kopije važnih podataka i kompletnog stanja sistema.

Za multimedijalni aspekt paketa zaslužni su programi MediaHub i Vision, koji zajedno čine sistem Nero Vision Xtra. MediaHub služi za organizaciju video, muzičkih i grafičkih sadržaja i podržava veliki broj različitih formata multimedijalnih datoteka. Pored mogućnosti pregleda i osnovne obrade fotografija, MediaHub može da kreira prezentacije sačinjene od slika i filmova. Nero Vision je alat za video montažu koji omogućava rad na više kanala i ima opcije za lako pravljenje efekata kao što su slika u slici i postepeno preklapanje različitih segmenata. Nero Vision podržava High Definition DVD standard, a gotov film je moguće direktno snimiti i na Blu-ray diskove.

Prilikom instalacije, Nero će ponuditi dodavanje Ask Toolbar dodatka kao i promenu matične Internet stranice i opcije za pretraživanje, pa preporučujemo da obratite pažnju i ovo isključite. Probna verzija paketa Nero Multimedia Suite je jedna od aplikacija na našem DVD-u broj 169; možete je koristiti 15 dana, a posle toga posetite www.nero.com. Ako se odlučite na kupovinu, proverite da li imate neku stariju verziju Nero-a koji se često dobijao uz DVD pisače – u ovom slučaju možete uštedeti nešto novca za upgrade. Jedini problem je što Srbije nema na spisku zemalja, ali uvek možete da izaberete neku od susednih (isprobano!)

PC Press

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , ,