Muzej flipera rasprodaje svoju celokupnu kolekciju

Korona virus uzeo je još jednu „žrtvu“. Ovog puta u pitanju je Muzej flipera iz Los Anđelesa, koji mora da zatvori svoja vrata zauvek zbog loše finansijske situacije. Muzej je ostao bez novca jer u proteklom periodu broj posetilaca drastično smanjen, pa će eksponati, više od 1.100 flipera i arkadnih mašina biti ponuđeno na aukciji. Među njima se nalaze i fliperi stari više decenija, kao i kultne arkadne igre koje su nekada bile popularne u tzv. fliperanama.

muzej flipera

Najveća svetska kolekcija

Ovo je, inače, najveća kolekcija flipera i arkadnih igara na svetu i u svom posedu ima i neke od veoma retkih, pa samim tim i veoma vrednih flipera. Takođe, tu su i kultne arkadne mašine, kao što su Atari-jevi „Star Wars Cockpit“ i „Paperboy“, kao i „Death Race“ i „Bally Midway Discs of Tron“ koje je proizveo Exidy.

Prva aukcija održaće se već ovog vikenda, a najavljena je još jedna, za pred kraj ovog meseca. Već u petak, se prva aukcija uživo i preko Interneta, sa početkom u 15h po lokalnom vremenu, a fliperi i arkadne igre će moći da se pogledaju (uživo) između 11h i 15h. U subotu i nedelju, aukcije će početi u 11h po lokalnom vremenu, a razgledanje eksponata biće omogućeno od 9h. Mašine koje ne budu prodate u ta tri dana, ponovo će se naći na aukciji u periodu od 24. do 26. septembra.

Pročitajte i:  Originalni, neotvoren 4 GB iPhone, prodat za rekordnu sumu novca

Aukciju će da vodi aukcijska kuća Captain’s Auction Warehouse of Anaheim, koja je vrednost kolekcije procenila na 8 miliona dolara.

Izvor: NBC Los Angeles

Facebook komentari:
PC Press Studio

Tagovi: , , ,