VMware-vForum

MWC 2017 – Motorola u ofanzivi

Za razliku od Sony i Samsunga koji nisu imali mnogo toga da pokažu na svojim konferencijama ove godine na MWC, Lenovo tj. Motorola imaju pune ruke posla.

PCPress.rs Image

Nakon velike ofanzive Moto Z modularnim telefonom o kojem možete čitati u novom broju PC Press časopisa Motorola je i ove godine spremila nekoliko iznenađenja za publiku. Pored svog flagship modela koji nastavlja Moto nasleđe, iskorišćena je prilika da se javnosti predstave modeli namenjeni onima koji ne žele da na novi pametni telefon potroše dve prosečne plate u Srbiji. Moto G5 i Moto G5 Plus su pristupačni modeli srednje serije, a osnovna razlika ogleda se u veličini ekrana: Moto G5 ima ekran dijagonale 5, a Moto G5 Plus 5, 2 inča, sa FullHD rezolucijom na oba modela. Moto G5 pokreće Snapdragon 430, sa verzijama od 2 i 3 GB RAM-a te 16, odnosno 32 GB interne memorije koju je moguće proširiti microSD karticama. Kamera nazad je 13 MP f/2.0, a 5 MP f/2.2 napred, dok se za autonomiju brine baterija od 2800 mAh pod Android Nougat operativnim sistemom. Slabija verzija sa 2 GB RAM-a i 16 GB internog skladišta bi trebala da košta oko 200 evra.

Pročitajte i:  Upoznajte Motorolu edge 30 – najtanji 5G telefon sa impresivnim performansama

Kada je veći model u pitanju i hardver je pojačan, pa srce kura u ritmu odličnog Snapdragon 625 procesora i možete birati modele sa 3 ili 4 GB RAM-a, odnosno 32 ili 64 GB internog skladišta+microSD. Baterija je jača nego na G5 i iznosi 3000 mAh, a kamere su 12 i 5 MP. Cena je najavljena samo za verziju sa 3 GB RAM i 32 GB skladišta i iznosi 280 evra.

Na konferenciji su najavljeni i novi moto modovi, što je i logično, s obzirom na rastuću populaciju Moto Z telefona. Dva najzanimljivija su Gamepad Moto kojim bi telefon trebao da se transformiše u portabilnu konzolu (sa svojom baterijom), a tu je i veliki Power pack, eksterna baterija koja bi značajno trebala da poboljša autonomiju ionako dobre baterije na Moto Z modelu. Od dodatnih informacija saznali smo da će se novi modovi pojaviti na leto, da spisak nije konačan, ali i da u ovom trenutku cene nisu poznate.

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , , , ,