MWC 2017 – Nokia 3310, jača nego ikad

Ubedljivo najveća prašina MWC 2017 sajma podigla se oko predstavljanja moderne verzije ikone mobilne telefonije – Nokia 3310. Već drugi dan za redom veliki broj znatiželjnika stoji u redu ne bi li video novi – stari Nokia 3310 telefon.

Za nešto manje od 50 evra možete evocirati uspomene iz mladosti i kupiti ovaj telefon koji se zapravo ne može nazvati pametnim telefonom. Nokia 3310 2017 poseduje ekran dijagonale 2,4 inča rezolucije 320×240 piksela, 16 MB interne memorije i kameru od 2 MP. Telefon poseduje Nokia operativni sistem koji podseća na one već viđene kod starijih nešto starijih modela iz perioda kada je Nokia počela da pravi pametne telefone. Za komunikaciju se brine i Bluetooth, a telefon ne podržava 3G mrežu, što može biti problem na nekim razvijenim tržištima koji su pre nekog vremena potpuno ugasili 2G signal. Baterija će po svemu sudeći biti izdržljiva i veoma podsećati na bateriju starog modela, pa ćete se sa punjačem družiti jednom nedeljno.

Pročitajte i:  Nokia T20 tablet u novembru u Srbiji

Naravno, tu je i stara dobra zmijica (Snake), sada u boji, sa malo više opcija. Kao što vidite, prilikom korišćenja navika nas tera da probamo da aktiviramo opcije na ekranu dodirom, ali ekran to ne registruje. Dakle, zanimljiv, nostalgičan uređaj. Koliko će ga ljudi kupovati zarad upotrebljivosti, a koliko zarad želje da ponovo imaju Nokia 3310 telefon, videćemo, a više o samom telefonu kada stigne kod nas na test.

Facebook komentari:

Tagovi: , ,