MySpace izgubio 12 godina upload-ovane muzike

Jedna od prvih online društvenih mreža, MySpace, izvinila se nakon što je migracija servera izazvala veliki gubitak podataka. Na sajtu MySpace-a stoji da „sve fotografije, video zapisi i audio fajlovi“ koji su uploadovani pre više od tri godine možda neće biti dostupni. To znači da je sva muzika koju su korisnici postavili između 2003. i 2015. godine sada izgubljena.

PCPress.rs Image

U poslednjih nekoliko meseci bilo je pritužbi da linkovi sa muzikom više ne rade. Platformi je opadala popularnost od kada je osnovana 2003. godine, ali je u svom prvobitnom stanju privukla milione korisnika. Pre 13 godina, 2006. godine, bila je najposećenija stranica u SAD-u, pobedivši Google. MySpace je bila popularna platforma za deljenje nove muzike, i zaslužna je za pokretanje karijera mnogih umetnika, uključujući Arctic Monkeys i Kate Nash.

„Kao rezultat projekta migracije servera, sve fotografije, video zapisi i audio datoteke koje ste uploadovali pre više od tri godine možda više neće biti dostupno na MySpace-u, te neće moći ni da se preuzme”, navodi se u saopštenju kompanije. „Izvinjavamo se zbog neprijatnosti.“ Možemo samo da se nadamo da su pogođeni korisnici imali backup.

Pročitajte i:  Kad hakeri zamene muziku koju slušate

Andy Baio, koji je pomogao u izgradnji Kickstarter-ovog sajta, objavio je pretpostavku da gubitak možda iznosi oko 50 miliona pesama od 14 miliona umetnika. U svom tvitu takođe je postavio pitanje da li je gubitak slučajan.

Iako više nije glavni igrač u svetu društvenih mreža, neki ljudi koji su ga koristili u njegovom zlatnom periodu i dalje ga koriste kao arhivu.

Izvor: BBC

Facebook komentari: