Na Android telefone stiže Google Emergency Service

Pravovremeni poziv hitne službe može nekome da spasi život i u takvim situacijama bitan je svaki sekund. Upravo zbog toga, Google planira da u Android implementira novu funkciju koja će omogućiti brz prenos informacija o lokaciji i situaciji u kojoj se osoba nalazi, bez potrebe da bilo šta kaže.

PCPress.rs Image

Sa ovom funkcijom, korisnici će biti u mogućnosti da odaberu jednu od tri situacije u kojoj se nalaze, tokom poziva hitne službe (na broj 911). Te situacije su: „Fire“, „Medical“ i „Police“. Nakon toga, automatizovani servis će obaviti govorni poziv u ime korisnika ime i obavestiti operatera o situaciji u kojoj se on nalazi. Kao dodatak, telefon će automatski proslediti GPS koordinate. Kada se pomenute informacije pošalju automatizovanim putem, korisnik će dobiti opciju da lično kontaktira operatera

Osim što će obezbediti brzu i jasnu komunikaciju, ova funkcija će biti od koristi i osobama koji imaju problema sa govorom, ali i u situacijama kada je osoba u takvoj opasnosti da ne sme da govori (recimo u slučaju otmice).

PCPress.rs Image

Google će ovu funkciju prvo implementirati na Pixel telefone. Prema njihovim najavama, to će se desiti u narednim mesecima, nakon čega će verovatno postati dostupan i na telefonima drugih proizvođača.

Pročitajte i:  Google poklanja 10.000 sigurnosnih ključeva

Izvor: Android Authority

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , ,