Na Facebook Watch uskoro stižu i muzički spotovi

Facebook je u avgustu 2018. godine zadao još jedan udarac YouTube platformi, a tako što je proširio svoj video servis, te Watch sekciju predstavio korisnicima iz svih delova sveta.

PCPress.rs Image

Iz Facebook-a je tada moglo da se čuje da se planira ova platforma postane glavna destinacija za muzičke, te druge video sadržaje koji su zaštićeni autorskim pravima, pa kompanija još od 2017. muzičkim kućama nudi stotine miliona dolara kako bi dobila autorska prava na sadržaje koji se pojavljuju u okviru videa koje prave i dele korisnici ili oni koji upravljaju Facebook stranicama. Dobijanjem tih prava korisnici se štite od uklanjanja sadržaja sa ove društvene mreže, a od strane onih koji imaju autorska prava.

Tako je Watch sekcija u okviru Facebook aplikacije dizajnirana da bude direktna konkurencija svim video platformama, i uključuje listu video sadržaja koja je prilagođena svakom korisniku, pa mu nudi sadržaje iz onih oblasti za koje je zainteresovan. Watch sekcija se u Sjedinjenim Američkim Državama pojavila još tokom 2017. godine, da bi 29. avgusta 2018. stigla i do korisnika na drugim lokacijama, a uprkos tome što su podaci ukazivali na to da servis na prvobitnom tržištu nije dobro prošao, i da su ga korisnici ignorisali ili ga uopšte nisu bili svesni.

Pročitajte i:  Donald Tramp traži vraćanje Twitter naloga

PCPress.rs Image

Da je Watch u međuvremenu napredovao pokazuje i to što je kompanija najavila da na ovaj deo platforme uskoro stižu i muzički spotovi, a oko autorskih prava se već pregovara sa Universal Music Group, Sony Music i Warner Music grupom. Facebook Watch je, kako stoji u izveštajima, dostigao oko 720 miliona korisnika na mesečnom nivou, a pretpostavlja se da bi nakon što se pojave i muzički spotovi ta cifra mogla da bude mnogo veća.

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , , ,