Nagrada za Kaspersky Internet Security 2013

Kaspersky Internet Security 2013 bio je jedan od samo četiri antivirusna proizvoda koji su zadivili analitičare iz nezavisne organizacije za testiranja IT bezbednosnih rešenja, MRG Effitas, time što su, tokom testa koji je nedavno rađen, blokirali sve pokušaje krađe finansijskih podataka.

Kaspersky Internet Security 2013 (1)

Organizacija MRG Effitas nastojala je da testira sposobnost popularnih bezbednosnih rešenja za zaštitu od štetnog softvera dizajniranog da ukrade finansijske podatke. Za svrhe takvog testiranja, stručnjaci su napravili tri programa koji su se ponašali kao rasprostranjene pretnje poput Zeusand Spy Eye. Platforma korišćena za testiranje jeste 64-bitna verzija operativnog sistema Windows 7 Ultimate sa instaliranim paketom Service Pack 1.

U svakom od tri testa, stručnjaci organizacije MRG Effitas oponašali su pokušaj krađe korisničkih

podataka unetih na sajtu koji podržava SSL – protokol za prenos zaštićenih podataka koji koriste mnogi popularni onlajn servisi i većina banaka .

U prvom scenariju, stručnjaci su preuzeli štetni softver sa posebnog sajta koristeći pretraživač Internet Explorer. Zatim su pokrenuli preuzeti emulator, otvorili veb sajt sa platnim sistemom u pregledaču i uneli lične podatke pomoću hardvera ili virtuelne tastature. Ta tastatura je korišćena ako je bila dostupna u bezbednosnom rešenju koje je bilo testirano. Emulatore za drugi i treći scenario testiranja stvorili su inženjeri organizacije MRG Effitas specijalno za novu studiju. Programeri su namenili ove emulatore lakom zaobilaženju standardne antivirusne zaštite. Ovi štetni programi su učitani u sistem sa USB diska. Oni su okupili sve ukradene informacije na hard disku računara, čekajući zahtev sajber kriminalaca.

Pročitajte i:  Kasperski obezbedio novi servis za detalje o malverima "na upit"

Za potrebe ovih testova, pozitivan rezultat je definisan kao bezbednosno rešenje koje sprečava presretanje finansijskih podataka, čak i ako je zlonamerni objekat bio prisutan na hard disku u skrivenom režimu. Međutim, ako je bezbednosno rešenje sprečilo emulator da bude učitan na računaru ili je blokiralo rad emulatora, stručnjaci su to takođe računali kao uspeh. Sigurnosna rešenja koja nisu mogla da spreče krađu ili jasno upozore korisnika na opasnost – pala su na testu.

Rezultati testiranja

Proizvod Kaspersky Internet Security 2013 bio je jedan od samo dva antivirusna rešenja koja su blokirala sve pokušaje krađe finansijskih podataka. Većina drugih proizvoda je samo prošla prvi – najlakši – test. Još dva sigurnosna rešenja otkrila su štetne emulatore pomoću tradicionalne antivirusne tehnologije, što ne garantuje potpunu zaštitu u svim realnim situacijama sa kojima se korisnici mogu susresti. Treba napomenuti da je samo četiri od sedamnaest proizvoda uspešno prošlo poseban test za namenska rešenja osmišljena da zaštite finansijske podatke. Odlični rezultati kompanije Kaspersky Lab u velikoj meri su postignuti zahvaljujući novoj tehnologiji Safe Money koju su razvili stručnjaci kompanije Kaspersky Lab da bi obezbedili sveobuhvatnu zaštitu korisnika i njihovih finansijskih podataka protiv naprednih sajber pretnji.

Facebook komentari:

Tagovi: , , ,

One thought on “Nagrada za Kaspersky Internet Security 2013

  • 1. December 2012. at 12:48
    Permalink

    Kakva slučajnost… ja imam baš Kaspersky Internet Security 2013

Comments are closed.