Top50 Glas publike

Nagrađeni najbolji na desetom konkursu Kreativna škola

Zavod za unapređivanje obrazovanja i vaspitanja i Microsoft proglasili su po deseti put najkreativnije nastavnike u Srbiji,  u okviru projekta Kreativna škola.

Microsoft-03

Nagrade na konkursu „Kreativna škola“ je dobilo 18 nastavnika iz različitih mesta u Srbiji: iz Novog Sada, Niša, Obrenovca, Kraljeva, Arilja, Kijeva, Pečenjevaca i BeogradaOve godine se na konkurs za inovaciju u nastavi prijavilo 632 nastavnika, sa 316 nastavničkih radova, od čega je 211 radova uvršćeno u bazu uglednih radova na portalu www.kreativnaskola.rs. Radovi pokrivaju sve oblasti zastupljene u osnovnim i srednjim školama.

Radovi koje nastavnici svake školske godine šalju na konkurs „Kreativna škola“ služe ostalim nastavnicima u Srbiji kao inspiracija za uvođenje inovacija u nastavu i kao kvalitetne digitalne pripreme za čas.  Na portalu će biti više od 1500 radova sa predlozima inovacija u nastavi primenjivih u obrazovnom sistemu Srbije, od kojih svaki nosi pripremu za najmanje jedan, a najviše pet časova nastave.

“Deset godina duga tradicija ovog takmičenja i interesovanje za njega koje vlada među nastavnicima kazuje nam koliko nam je ono potrebno.  Možda je u široj javnosti nedovoljno vidljivo, ali u srpskom obrazovanju Kreativna škola je pokretač inovacija, širenja dobre prakse, upotrebe IKT-a, jačanja veze pedagogije i tehnologije. Učesnici takmičenja  svake godine pomeraju granice i postavljaju nove, više standarde u obrazovanju. Baza radova i zajednica nastavnika koja se formirala oko Kreativne škole dobra su slika šta naši nastavnici znaju i mogu da učine kako bi nastava bila efikasnija i zanimljivija, što za krajnji rezultat ima poboljšanje obrazovnog sistema uopšte”, rekla je državna sekretarka u Ministarstvu prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Snežana Marković.

Pročitajte i:  Antivirusni softver može biti zloupotrebljen radi brisanja podataka

Microsoft-04

 „Ovo je jubilarna deseta godina saradnje Microsoft-a sa Zavodom za unapređivanje obrazovanja i vaspitanja, na promociji odličnih nastavnika i kreativnih ideja, koje nastavnici u Srbiji imaju. Ponosimo  se rezultatima dosadašnjeg rada: 26000 nastavnika koristi digitalnu pripremu za čas na portalu Kreativna škola, koje su napravile njihove kolege – nastavnici u Srbiji. I samo deljenje radova nastavnika na portalu predstavlja jednu od inovacija, koje su nam donele informacione tehnologije – bez štampanja na papiru, digitalni materijali za čas se mogu prikazati na školskom projektoru ili na tablet računaru učenika”  rekao je Željko Vujnović, direktor Microsoft kancelarije u Srbiji.

Inovativni radovi nastavnika koji se nalaze u Bazi znanja javno su dostupni i drugim nastavnicima na  portalu www.kreativnaskola.rs , kao i spiskovi  svih nagrađenih radova i nagrađenih nastavnika.

Facebook komentari:
eFakture

Tagovi: , ,