BIZIT 2022

Najavljen Oppo savitljivi telefon?

Savitljivi telefoni definitivno dolaze, pa tako i kineska kompanija Oppo najavljuje svoj model. Da li je reč o prolaznoj modi ili revolucionarnoj tehnologiji? Koji god da je odgovor, prvi telefoni polako stižu.

Najavljen Oppo savitljivi telefon

Oppo savitljivi telefon pokušava da se pozicionira na još uvek nepostojećem tržištu savitljivih mobilnih uređaja. Upravo zbog toga je kompanija Oppo obavestila medije da se priprema velika objava početkom naredne godine. Po nezvaničnim izvorima to će se desiti upravo na Mobile World Congress (MWC) koji se održava u februaru.

Kako prenosi AndroidWorld, product manager Chuck Wang je rekao da su “svesni toga da Samsung i Sony spremaju savitljive telefone, i da se uskoro mogu očekivati informacije i od kompanije Oppo”.

Nije baš najjasnije šta je tačno mislio Wang ali je očigledno da Oppo neće sedeti po strani i čekati da svi uzmu deo kolača. U skladu sa tim, kompanija je već patentirala veliki broj rešenja tokom godina. Jedno od rešenja koje je Oppo zaštitio je i displej koji se savija tako da može da se poveća dijagonala da dva do tri puta.

Pročitajte i:  Podignite zabavu na viši nivo uz Motorolu g32

Oppo savitljivi telefon prototip već postoji?

Pojedini mediji su Wangovu izjavu protumačili kao najavu prezentacije protipa savitljivog telefona. Nešto slično je već uradio Samsung, pa se i od drugih kompanija očekuje slično u narednom periodu. To ipak ne znači da će se to i desiti već za par meseci. Kompanija nije zvanično dala više informacija, pa su dodatne informacije na nivou spekulacija.

Ukoliko je Oppo zaista blizu predstavljanja svoje verzije savitljivog telefona, naćiće se u proizvođača koji veruju da je to nova zlatna žica. Samsung je već predstavio Infinity Flex display koji će koštati prilično. Huawei takođe planira lansiranje svog modela u prvom kvartalu 2019. godine, dok su Lenovo u Xiaomi najavili prototipe. Interesantno je da je Google odlučio da pruži podršku pa će tako nove Android verzije omogućavati menjanje veličine displeja.

Čak i kad eventualno izađe Oppo savitljivi telefon, to ne znači da će ga tržište prihvatiti, baš kao i modele ostalih proizvođača. Kad su noviteti u pitanju, veoma je važno da budu prihvaćeni od strane korisnika. Vreme će pokazati da li će savitljivi telefoni to uspeti ili doživeti apokaliptični kraj. Ipak, dok god se o nečemu priča, teško je propustiti priliku da se bude deo razgovora – Oppo je toga veoma svestan.

Pročitajte i:  Samsung Galaxy Z Flip 4 - Za svačiji džep

Izvor: The Verge

Facebook komentari:
eFakture

Tagovi: , , , ,