BIZIT 2022

Najavljen PlayStation VR

Kompanija Sony Computer Entertainment, je objavila da će PlayStation®VR (PS VR), sistem virtuelne realnosti , biti pušten u prodaju u oktobru 2016. godine u Japanu, severnoj Americi, Evropi i Aziji.

 

PSVR_s_06_1458057150

“Još otkako smo prvi put prikazali PS VR 2014. godine na Konferenciji programera igara stizale su nam mnogobrojne reakcije kako igrača, tako i programera,” rekao je Endru Haus (Andrew House), predsednik i globalni izvršni direktor kompanije Sony Computer Entertainment Inc. “Da bismo bili sigurni da ćemo moći da pripremimo i isporučimo dovoljan broj PS VR proizvoda kao i veliki izbor softverskih naslova kupcima u celom svetu, odlučili smo da PS VR lansiramo u oktobru 2016. Zahvaljujemo se svima koji ga iščekuju na strpljenju i stalnoj podršci. Izuzetno smo uzbuđeni što ćemo kupcima moći da pružimo neverovatno iskustvo koje omogućava PS VR.”

PSVR_01_1458057094Trenutno više od 230 programera i kompanija koje se bave razvojem softvera rade na razvoju softverskih naslova za PS VR, počevši od malih nezavisnih timova, preko velikih studija, sve do najvećih kompanija koje se bave razvojem, kao što su 2K Games i Ubisoft®. Broj softverskih naslova koje za PS VR razvijaju navedene kompanije, kao i SCE Worldwide Studios (SCE WWS), dostigao je čak 160 naslova, od kojih se preko 50, među kojima su i Eagle Flight (Ubisoft), EVE: Valkyrie (CCP Games), Headmaster (Frame Interactive), Rez Infinite (Enhance Games), Wayward Sky (Uber Entertainment), RIGS: Mechanized Combat League, Tumble VR, Until Dawn: Rush of Blood i PlayStation®VR WORLDS (SCE WWS), očekuje do kraja godine. Pored toga, Electronic Arts Inc., DICE i Lucasfilm rade na najnovijem Star Wars™ Battlefront™ (Electronic Arts Inc.) igračkom iskustvu samo za PS VR. I još pored navedenog, THE PLAYROOM VR koji razvija SCE WWS će svi PS VR vlasnici moći besplatno da skine na PlayStation®Store, čim sistem bude pušten u prodaju.PSVR_s_02_1458057137

Kako bi dodatno podstakla razvoj i ekspanziju PS VR softvera, kompanija SCE je sklopila partnerstvo sa kompanijama za razvoj alata i međuprograma kako bi se omogućio razvoj novih inovativnih tehnoloških rešenja i kako bi se unapredila razvojna sredina za PS VR.

Sistem ima i Cinematic način rada, koji korisnicima omogućava da uživaju u velikom izboru sadržaja na velikom virtuelnom ekranu dok nose specijalne naočare. Za Cinematic način rada podržane su standardne PS4 igre i video snimci, kao i veliki izbor PS4 funkcionalnosti, uključujući Share Play i Live from PlayStation. Korisnici će na PS VR moći i da uživaju u fotografijama i video snimcima od 360 stepeni koje su snimljene uređajima kao što su panoramske kamere, koristeći PS4 Media Player, sa osećajem kao da se nalaze usred snimljene scene.

Kompanija SCE će nastaviti da promoviše PS VR do početka prodaje u oktobru 2016. godine prikazivanjem PS VR naslova na događajima svuda u svetu, i nastaviće da razvija ponudu naslova.

Specifikacija:

Product name PlayStation®VR
Product code CUH-ZVR1series
Release month October 2016
External dimensions VR headset: Approx. 187×185×277 mm (width × height × length, excludes largest projection, headband at the shortest)

Processor unit: Approx. 143×36×143 mm (width × height × length, excludes largest projection)

Mass VR headset: Approx. 610g (excluding cable)

Processor unit: Approx. 365g

Display Method OLED
Panel Size 5.7 inches
Panel Resolution 1920×RGB×1080 (960×RGB×1080 per eye)
Refresh rate 120Hz,  90Hz
Field of View Approximately 100 degrees
Sensors Six-axis motion sensing system (three-axis gyroscope, three-axis accelerometer)
Connection interface VR headset: HDMI, AUX, Stereo Headphone Jack

Processor unit: HDMI TV, HDMI PS4, USB, HDMI, AUX

Processor Unit Function 3D audio processing, Social Screen (mirroring mode, separate mode), Cinematic mode
Included VR headset × 1

Processor unit × 1

VR headset connection cable × 1

HDMI cable × 1

USB cable × 1

Stereo headphones × 1 (with a complete set of earpiece)

AC power cord × 1

AC adaptor × 1

Foto:Sony

Facebook komentari:
eFakture

Tagovi: ,