Najbolji antivirusi u 2018. godini za Android prema AV-Test izveštaju

Najnovije istraživanje koje je sprovela antivirus laboratorija za testiranje AV-TEST procenila je performanse 20 različitih mobilnih bezbednosnih proizvoda za Android. Ono što nije iznenađujuće je da najbolje rezultate ponovo pružaju vodeći proizvodi razvijeni od strane poznatih proizvođača, uključujući Bitdefender i Kaspersky.

PCPress.rs Image

Istraživanje sprovedeno u novembru 2018. godine je testiralo svaki proizvod u tri različite oblasti, zaštita, upotrebljivost i funkcije. Svakom proizvodu je dodeljeno najviše šest poena za izvođenje u svakom pojedinačnom testu. Najbolje performanse u ocenjivanju karakteristika je nagrađivano jednim bodom.

Maksimalni rezultat od 13 poena postigli su: Trend Micro Mobile Security, Tencent WeSecure, Symantec Norton Mobile Security, Sophos Mobile Security, McAfee Mobile Security, Kaspersky Lab Internet Security za Android, G Data Internet Security i Bitdefender Mobile Security.

Svaka od ovih bezbednosnih aplikacija za Android dobila je maksimalno šest poena za zaštitu i upotrebljivost, plus jedan poen za funkcije.

PCPress.rs Image

Nasuprot tome, Google Play Protect, koji je integrisan u Google Play Store, dobio je najnižu ocenu, 4,5 poena, nakon što je dobio nula poena za zaštitu, 4,5 poena za upotrebljivost i još jednom nula poena za funkcije. To je jedino rešenje koje nije dobilo sertifikat AV-TESTa.

Pročitajte i:  Android malver i lažna bezbednosna ažuriranja

Osim Google Play Protecta, najgore performanse je pružio NSHC Droid-X 3, koji je dobio samo 3 boda za zaštitu, 6 bodova za upotrebljivost i 1 bod za funkcije.

Nepotrebno je reći da ovi rezultati testa treba da vam pomognu da izaberete Android bezbednosnu aplikaciju ako vam je zaista potrebna. Kako su mnogi korisnici Android-a otkrili u poslednje vreme, lakše je izbegavati malvare na mobilnoj platformi sve dok aplikacije preuzimate samo iz pouzdanih izvora.

PCPress.rs Image

Istina, malver je u nekoliko navrata stigao i do Google Play prodavnice, ali proveravanje dozvola i čitanje recenzija pre preuzimanja aplikacija pomažu da vaši podaci budu zaštićeni čak i bez bezbednosnog proizvoda treće strane.

Izvor: Softpedia

Facebook komentari:

Tagovi: , ,