Najbolji PC na svetu dolazi iz Srbije

AXE—R kućište, koje su konstruisali srpski konstruktori Nenad, Nemanja i Dušan, osvojilo je prvo mesto u dve kategorije (glas publike i „Scrach Build“) na svetskom prvenstvu u modifikacijama i inovacijama računara i računarskih kućišta – Case Mode World Series 2018. U konkurenciji je bilo 94 tima, a ocenjivalo se u 4 kategorije. Pored ovih nagrada, osvojili su, i drugu nagradu u kategoriji „AMD Ryzen“, koju je dodelio AMD.

PCPress.rs Image

AXE—R kućište se od konkurencije izdvajalo po atraktivnom heksagon dizajnu i impresivnim komponentama AI-a. Pored toga, kućište poseduje vodeno hlađenje i mali je potrošač. Kućište meri temperaturu i vlažnost vazduha i ukoliko dođe do curenja tečnosti automatski se gasi, a ako je temperatura neoptimalna poklopac se automatski otvara zarad dobre provetrenosti. Uređaj se uključuje pomoću kodiranog ključa koji je takođe neophodan i za otvaranje poklopca.

PCPress.rs Image

Ovaj projekat udaljio se od svega konvecinalnog i onog na šta se tržište naviklo – preko rasporeda komponenti pa sve do detalja poput senzora, osvetljenja, vodenog hlađenja, što je prepoznala publika, ali i stručnjaci.

„Na ovaj način pokazali smo da PC kakav svi poznajemo može da se redefiniše. Ali ono što je jako bitno je i da se motivišu mladi ljudi iz celog regiona i da im se pokaže da je sve moguće ukoliko imaš dobru ideju, volju i ambiciju da nešto postigneš. Upravo zbog toga naš tim je pripremio detaljan video serijal sa pregršt epizoda na PCAXE Youtube kanalu, u kojima kroz edukaciju, na zanimljiv način prikazuje razvoj projekta i kako se uz posvećen rad i trud sve može postići.“ – izjavio je AXE-R tim.

Pročitajte i:  Novi broj magazina PC #291 dostupan u digitalnoj čitaonici

Facebook komentari:

Tagovi: , , , , , ,

One thought on “Najbolji PC na svetu dolazi iz Srbije

  • 29. August 2018. at 17:29
    Permalink

    Svaka čast ovim momcima koji su objasnili. Naša snaga leži u ovim ljudima, naša snaga je internet. Samo se treba okrenuti internetu i posvetiti tim stvarima! Još jednom, čestitam momcima, posebno PX Axe.

Comments are closed.