Top50 Glas publike

Najbolji podkasti za ljubitelje horora

Za podkast se prvi put čulo 2004. godine, a za rodonačelnike se smatraju Adam Curry i Dave Winer. Termin je prvi put upotrebljen u februaru iste godine, u članku Zvučna revolucija – kao kovanica sklopljena od naziva uređaja iPod i termina broadcasting (emitovanje).

PCPress.rs Image

Danas ih je sve više (prema podacima iz januara 2021. godine u svetu je aktivno 850 hiljada podkasta, s preko 30 miliona objavljenih epizoda). Pokrivaju različite niše, pa je sasvim logično da postoje oni koji su namenjeni ljubiteljima strave i užasa.

Inside the Exorcist

Autor ovog podkasta je Mark Ramsey, a bavi se pričama iza kultnih holivudskih filmova, na primer Psycho i Jaws. U centru je naravno horor, a neki ga nazivaju najstrašnijim podkastom na svetu.

Video Palace

Ovaj podkast je inspirisan strašnim urbanim legendama, a slušaoca od prvog trenutka podilazi jeza. Najstrašnije su na kraju stvari koje sami zamišljamo.

Rabbits

Kad se zamute granice između realnosti i fikcije, strah raste. Ovaj podkast radi baš to, jer prati junakinju Carly Parker koja traži prijatelja koji je nestao. Stvari ponekad postanu previše stvarne.

Izvor: The Verge

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: ,