TrendMicro

Najbrža 3D kamera na svetu stiže sa iPhone 8

Fotografija koja, navodno, prikazuje kameru iPhone-a 8 otkrila je i unutrašnju građu modula, za koji se spekuliše da bi mogao da ima 3D skener za prepoznavanje lica, koji će služiti za otključavanje uređaja. Kamera će, kako kažu, moći da skenira lice korisnika „u milionitom delu sekunde“, a mogla bi da se koristi i za aplikacije sa proširenom stvarnošću (AR), koje će se koristiti za prikazivanje mapa, te uputstava o pravcu kretanja.

PCPress.rs Image

Izvor koji stoji iza fotografije koja je „procurela“ prethodno je objavio i fotografije na kojima je ekran iPhone-a 8, ali nije moguće potvrditi da je na fotografijama zaista novi proizvod iz Apple-a. Nove fotografije su izašle pošto je objavljen izveštaj o iPhone-ovom novom softveru za prepoznavanje lica, koji bi moga da zameni Touch ID senzor. „Novi skenera za prepoznavanje lica iPhone-a 8 sa 3D senzorima može detaljno da sekenira lice korisnika u milionitom delu sekunde“, pisalo je u Korean Herald-u.

Informacije o Apple-ovom kodu, koje su procurele nešto ranije, potvrđuju da u kompaniji traže način da zamene Touch ID skener za otisak prsta infracrvenim skenerom koji telefon otključava uz pomoć prepoznavanja lica.PCPress.rs Image

Pročitajte i:  Radnici Apple-a u Australiji u štrajku

Spekuliše se da bi iPhone 8 tehniku za prepoznavanje lica mogao da koristi kako bi procenio da li korisnik gleda u telefon, te bi tako zvuci za notifikacije, navodno, mogli da se isključuju pogledom.

Izvor: telegraph.co.uk

Facebook komentari:
eFakture

Tagovi: , , ,