ePlaneta

Najnovije ažuriranje Telegrama dodaje stikere i poboljšava reakcije na poruke

Telegram je rekao da njegovi animirani stikeri imaju neuporediv kvalitet i efikasnost – potrebno je manje od 30Kb podataka po stikeru.

PCPress.rs Image

Pravljenje stikera podrazumeva iskustvo i specijalizovani softver poput Adobe Illustratora

Aplikacija za šifrovanu razmenu poruka Telegram je počela da uvodi novo ažuriranje koje donosi video stikere koji se lako prave, bolje reakcije sa kompaktnim animacijama i dodatnim emodžijima, dugme za pregled nepogledanih reakcija, poboljšanu navigaciju između četova i još mnogo toga. Kao i pre, svoje pakete stikera možete objaviti sa @Stickers botom ili dodati nove setove koje se napravili drugi korisnici. Programeri mogu koristiti Sticker Import API za pravljenje moćnih aplikacija za kreiranje i importovanje stikera u Telegram. Reakcije na poruke sada imaju kompaktnije animacije. Da bi efekat bio veći, pritinite i držite reakciju u meniju.

Kao interaktivni emodžiji i reakcije su sada sinhronizovane, pa će primaoci videti animacije u realnom vremenu. Ovaj apdejt za iOS i Android korisnike takođe dodaje 5 novih reakcija, da pomognu u diskusijama širokog raspona tema, a mogu biti poslate i kao interaktivni emodžiji. Kada prolazite kroz nepročitane kanale ili se krećete između četova, pritisnite i držite “Back” dugme da se vratite određenom četu. Ukoliko otvorite četove iz forvardovanih poruka, linkova, profila i slično, biće dodati na listu, kažu u Telegramu.

Pročitajte i:  Telegram debolokira Chat botove koje koriste ukrajinske bezbednosne službe

Izvor: Indiatimes

 

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: