BIZIT 2022

Najnoviji Nokia pametni telefon takta 1 GHz

 PCPress.rs Image

Nokia je danas predstavila novi telefon Nokia 500, koji karakteriše brzina i jednostavnost u rukovanju ekranom osetljiv na dodir dijagonale 3,2 inča. Ugradnjom najbržeg procesora do sada, kamere od 5 MP, odličnom reprodukcijom muzike i brojnim zabavnim sadržajima, preinstaliranim mapama i navigacijom korak po korak, Nokia modelom 500 otvara novu stranicu. Najnoviji član velike porodice Symbian uređaja kompanije Nokia, Nokia 500, podržan je najnovijim Symbian Anna korisničkim iskustvom sa unapređenim softverom, bržim pretraživačem interneta i novim Ovi Mapama.

„Do sada je kupovina pristupačnih smart telefona suviše često podrazumevala nizak kvalitet hardvera i standardizovano korisničko iskustvo“, rekao je Ilari Nurmi, potpredsednik kompanije Nokia. „Ovo je još jedan primer kontinuinirane posvećenosti kompanije Nokia inoviranju svoje ponude pametnih telefona i primer kako će nam Symbian pomoći u korišćenju ključnih tržišnih mogućnosti i tokom predstojećih godina.“

Brzo do važnog sadržaja

Održavanje kontakta sa prijateljima i porodicom odvija se brzo pomoću telefone Nokia 500. Facebook, Tvitter i druge društvene mreže kao i chat uživo direktno se ažuriraju na glavnom ekranu ovog telefona. Nokia 500 je jedan od najbržih smart telefona koji omogućava korisnicima da drže otvoren veliki broj aplikacija istovremeno, prebacuju se iz jedne aplikacije u drugu brzo i lako, i da pokreću najzahtevnije aplikacije bez usporavanja odziva telefona. Telefon sadrži najnoviju tehnologiju za internet pretraživanje, koja uparena sa brzim procesorom, omogućava još bolje internet iskustvo, dostupno i preko WiFi mreže.

Pročitajte i:  Želite li slotove za slušalice na pametnim telefonima?

Nokia 500 stiže sa preinstaliranim folderom zabavnih aplikacija kao što su Shazam Encore, Lonely Planet i Michelin guides. Ovaj jednostavni pametni telefon pruža pristup najnovijim tehnologijama i kada su Nokia mape u pitanju, optimizovanim za društveno umrežavanje, tako da korisnici mogu da „zavire“ u željene lokacije širom sveta. Aplikacija „Ovde i sad“ pomaže u pronalaženjenju zanimljivih lokacija u vašoj blizini u nepoznatom gradu u inostranstvu. Govorno navođenje za pešake i vozače u preko 80 zemalja bez korišćenja veze sa internetom, omogućava izbegavanje visokih cena rominga za preuzimanje podataka.

Na osnovu novog načina obeležavanja Nokia telefona, model 500 je bazni model serije 5, što ga stavlja na mesto najjeftinijeg Symbiana.

Nokia 500 biće dostupna u trećem kvartalu 2011 godine u crnoj, a u četvrtom kvartalu i beloj boji, a u pakovanju će biti još dve dodatne, zamenljive maske. Cena modela Nokia 500 će biti oko 150 eura bez poreza i subvencija.

Više informacija možete naći na ovom linku: www.nokia.com/500

Facebook komentari:
eFakture

Tagovi: