BIZIT 2022

Najveća krađa naloga na Apple-u – više od 225.000 uređaja napadnuto

Više od 225.000 Apple-ovih telefona i tableta pretrpelo je napad nove porodice virusa „KeyRaider”.

iphone.min_„Smatramo da je to dosad najveća krađa naloga na Apple-u izazvana određenim virusom”, objavila je kompnanija Palo Alto Netvorks na svom sajtu, a prenosi Tanjug.

Istraživanje je pokazalo da su virusom bili pogođeni korisnici iz ukupno 18 zemalja, među kojima je Kina, ali i Francuska, Rusija, Japan, Velika Britanija, SAD, Kanada, Nemačka, Australija, Izrael, Italija, Španija, Singapur i Južna Koreja, prenosi portal francetvinfo.fr.

Virus funkcioniše tako što preseca komunikaciju uređaja s iTunes-om, i tako hakeri dolaze u posed, između ostalog, naloga na uređaju,uključujući i lozinku.

Neke žrtve virusa konstatovale su abnormalne kupovine, druge doživele hakersku blokadu uređaja koji su potom od njih tražili otkup.

Iz Apple-a je saopšteno da su problemom bili pogođeni isključivo oni koji ne samo da su deblokirali svoje uređaje da bi omogućili korišćenje funkcija koje ne upotrebljava proizvođač, već su i preuzeli virus pristupajući nebezbednim izvorima. Preduzete su sve mere da se zaštite pogođeni tim problemom, dodali su iz Apple-a.

Pročitajte i:  Tata Grupa se pridružuje klubu proizvođača iPhone?

Izvor: Tanjug

Facebook komentari:
eFakture

Tagovi: , ,