Naočare koje blokiraju prikaz sa ekrana

Digitalni ekrani su svuda oko nas. Dok sedimo za računarom, moramo da gledamo u njih, ali ne i kada se nalazimo na ulici ili u kolima. Reklamne poruke koje nas zasipaju sa mnogobrojnih ekrana postavljenih na ulici, dok se šetamo ili dok vozimo automobil, samo smetaju i, neretko iritiraju.

PCPress.rs Image

Rešenje ovog problema dolazi sa neočekivane strane – u vidu naočara za sunce. IRL Glasses, jedan od KickStarter projekata, obezbeđuju zaštitu od sunca, ali i zacrnjuju ekran kada pogledate u njega. Inspirisane su naučno-fantastičnim filmom iz 1988. godine, „They Live“. Naočare koriste horizontalnu polarizaciju za blokiranje svetla sa LCD i OLED ekrana, a blokiraju i UV svetlost. Napravljene su u retro dizajnu koji asocira na 80-te godine prošlog veka.

PCPress.rs Image

Trenutno se nalaze u beta fazi razvoja. Sposobne su da blokiraju prikaz sa LCD i LED ekrana na najvećem broju TV prijemnika i monitora, ali ne rade kada su u pitanju pametni telefoni ili digitalni bilbordi. Ukoliko ovaj KickStarter projekat bude uspešan (a sve govori da hoće), plan je da naočare budu u prodaji u aprilu sledeće godine, po ceni od 79 USD.

Pročitajte i:  Televizija na naočarima za sunce

Izvor: Cnet

Facebook komentari:

Tagovi: , , , ,